Verslag van de tweede ronde

Steven den Hollander verzorgt dagelijks het technische verslag per ronde. Hij nam de ochtendronde van dinsdag onder de loep en kwam tot de volgende conclusies:

De partij van de routinier René tegen de debutant Simon leidde tot winst voor de op-een-na oudste deelnemer aan dit toernooi. De partij kenmerkte zich door veel tactische ruiltjes. René leek hierdoor het centrum stevig in handen te hebben,  maar Simon bleef goed opletten. Een te snel gespeelde zet (36) van Simon leidde tot een beslissende 3-om-3 doorbraak voor René.

Vincent koos tegen Machiel voor een originele opening. Machiel wist niet zo goed wat hij hier moest tegenspelen, maar koos een goede voortzetting. Hij had daarbij aanvallende intenties, maar het was Vincent daarentegen die een brutale centrumaanval nam. Deze aanval was iets te brutaal, want Machiel had dit met combinatieve trucjes kunnen afstraffen. Hij nam zijn kansen echter niet optimaal waar waardoor in een gelijkwaardig eindspel puntendelen meest logisch was.

Local Hero Marco de Leeuw (laaatstejaars aspirant) had aanvallende intenties tegen de Puttense eerstejaars Tristan van der Velde. Tristan ging echter ook in de aanval en leek daarmee de beste papieren te hebben. Toen hij koos voor een logische voortzetting op zet 16, bleek Marco echter hierop een plannetje te hebben bedacht. Tristan kon zich nog redden met een moeilijk te vinden offer, die echter niet door hem werd gezien. Toen ook een tweede verdekte redding niet werd gevonden, ging de winst naar Marco.

Rudi van Velzen speelde een prima partij tegen één van de favorieten Berke Yigitturk. Door actief te blijven spelen kwam er een remise achtige stand op het bord. Rudi wilde echter te snel remise en nam een te dure combinatie naar dam. Hij moest daarna nog een extra schijf offeren, maar dit mocht niet meer baten en Berke wikkelde de partij in stijl af naar winst.

Tom Molenaar trok vroeg in de partij ten aanval tegen een andere favoriet: Jorne Huiting. Tom bouwde hiermee een sterk centrum op, maar Jorne bleef even hardnekkig op winst spelen. Dit leverde hem ook bijna resultaat op, want na een foute zet van Tom miste Jorne een geniepige combinatie. Hierna maakten beide spelers geen fouten meer en dus eindigde de partij in een gelijkwaardige remise.

    

Toegevoegd op: 13-07-2016 10:52 door Damclub Rijnsburg

11-07-2016

Aspiranten Algemeen
Sportpark VV Katwijk
De Krom 57
2221 KK Katwijk aan Zee

Aanvang: 12:00 uur

Rudi van Velzen

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2022 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl