Verslag van de derde ronde

Een dubbele ronde op een dag is echt topsport. Want weet je concentratie maar eens 8 ŕ 9 uur per dag 100% vast te houden. Soms wordt daarom voor minder complexe opstellingen gekozen in de middagronden, behalve als je echt wilt winnen....

Berke koos in zijn partij tegen Simon in het middenspel voor een sterke centrum omsingeling (podkova). Simon kwam steeds benauwder te staan en na een forcing van Berke leek de partij beslist te zijn. Berke maakte echter op de 47e
zet een onbegrijpelijke fout. De remise was weliswaar lastig te vinden, maar de Nederlands pupillenkampioen wist deze toch zeer fraai te vinden. Helemaal gelijkwaardig was deze remise echter niet in de eindstand, waardoor Berke een plusremise mocht noteren.

Vincent Houtjes koos wederom voor een zeer gewaagde partijopzet door een nog niet volledige korte vleugelopsluiting te combineren met een aanval. Toch wist René Emmaneel hier niet van te profiteren en kwam Vincent uiteindelijk zelfs beter te staan. René moest actief reageren en slaagde hier volledig in. Vincent leek het op het einde nog even verkeerd te doen, maar een remise was niet te vermijden.

Bij de clash tussen de Wageningse spelers, koos Machiel een opening waarbij hij tegen Jorne erg lastig kwam te staan. Jorne verkreeg dan ook groot voordeel in de opening, maar Machiel plaatste een goed getimed offer. Jorne wilde vervolgens iets te veel uit zijn stand halen en leek het deksel op zijn neus te krijgen. In een niet helemaal duidelijke positie kwamen beide spelers een plusremise voor Machiel overeen.

Rudi wist in deze ronde zijn eerste punt te pakken met een remise tegen Tristan. Rudi kwam ook nu weer goed uit de opening en bouwde een sterk centrum op. Tristan kon hier eigenlijk niet veel tegen doen maar bleef stug verdedigen. Hierdoor kwamen er eigenlijk nooit echte gevaren op het bord en beide spelers waren blij met de puntendeling.

De laatste partij van de dag was die van Marco tegen Tom. Dit was bovendien de meest interessante van de dag. Beide spelers gingen er vol voor, maar Marco leek met een schitterende omsingeling de partij te beslissen. Tom bleef volhouden en nadat Marco niet de meest optimale voortzetting koos, kon Tom knap wegkomen met een remise. 

In deze laatste partij zaten zeer veel bijzondere en grappige potentiële combinaties die door Michel Stempher en Steven den Hollander op toernooibase zijn toegevoegd aan de partij. Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Toegevoegd op: 13-07-2016 11:14 door Damclub Rijnsburg

11-07-2016

Aspiranten Algemeen
Sportpark VV Katwijk
De Krom 57
2221 KK Katwijk aan Zee

Aanvang: 12:00 uur

René Emmaneel

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2022 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl