Derde speeldag, ronde 4 en 5

De derde dag begon met de opening van het NK junioren meisjes. Daarna ging voor de aspiranten de vierde ronde van start. Na drie gespeelde ronden is er voor iedereen nog volop kans en zicht op een podiumplek.

Ronde 4

Rene had in de opening aanvallende intenties tegen Jorne Huiting. Jorne wist echter met prima omsingelingsspel de vleugel van René leeg te spelen. Hij hield iets teveel achtergebleven schijven, waar Jorne echter toch niet optimaal van wist te profiteren. Op de 53e zet miste Jorne de winst, waarna René bekwaam afwikkelde naar een minremise.

Simon Harmsma kwam tegen Vincent Houtjes prima uit de opening. Vincent probeerde nadeel te compenseren door wederom een centrumaanval te nemen. Na enkele kleine foutjes van beide spelers over en weer bleek Simon toch beter te staan en profiteerde hij optimaal. Nadat hij dam haalde was de partij snel met winst beslist.

Rudi van Velzen koos voor een gewaagde partijopzet wat resulteerde in een korte vleugel opsluiting vanuit de opening. Rudi maakte echter een grote fout en liep pardoes in een 1-om-2.  Verlies leek het meest logische resultaat voor Rudi, echter Tom speelde iets te snel en werd zelf slachtoffer van een combinatie die het resultaat van de partij meteen besliste in het voordeel van Rudi.

Een boeiend duel was te zien tussen Machiel Weistra en Marco de Leeuw. Machiel koos voor een Roozenburgaanval, maar Marco leek hiervoor de betere papieren te hebben. Een kleine onnauwkeurigheid van Marco werd door Machiel benut en de voor Machiel bekende stand van Van der Wal kwam op het bord. Met sterk spel wist Machiel de partij definitief naar zich toe te trekken.

Berke Yigitturk kwam sterk uit de opening tegen Tristan van der Velde. Tristan kwam echter goed terug en speelde een lokzet op de 32e zet. Deze lokzet was echter niet waterdicht en met een diepe berekening had Berke een dam kunnen halen. Berke nam de combinatie niet en na wat onderhuidse spanningen kwamen beide spelers remise overeen.

Ronde 5
Tristan nam in de opening een prima ogende hekstelling. Tom erkende op tijd de problemen en bevrijdde zichzelf al snel uit deze opsluiting. Een sluw tijdelijk offer van Tristan bezorgde hem uiteindelijk een schijf winst. Hierna werd het nog even spannend, maar de winst kwam niet meer in gevaar.

Zoals we intussen van Machiel gewend zijn, kwam hij ook deze partij met aanvallende intenties. Rudi was hier echter niet van onder de indruk en bleef actief verdedigen. Machiel verkreeg wel veel terreinvoordeel wat hem uiteindelijk een welverdiende plusremise bezorgde.

Marco koos in de Keller opening voor de zogeheten ‘Van Westerlo variant’. Het was René die de eerste slordigheid beging, maar na een minder goede voortzetting van Marco, combineerde René zich handig naar een goede aanval toe. Marco leek op verlies af te stevenen, maar vechtlust  en (net als Tristan) een sluw offer, bezorgde hem een gelijkwaardige remise.

Ook Simon koos vanuit de opening voor een aanval. Deze aanval bleek voor tegenstander Jorne, lastig te omsingelen. Nadat Jorne de aanval eraf ruilde, kwam er een laat klassiekje op het bord. Hier speelde Simon naar een ijzersterk ‘offer van Dussaut’ toe. Jorne bleef echter taai verdedigen en ondanks achterstand van twee schijven bereikte hij veilig de remisehaven.

Koploper Berke en Vincent maakten er een spannende partij van die direct afweek van alle theorie. Vincent verkoos veelvoudig de aanval tegen Berke maar ook Berke kwam steeds verder naar voren te staan. In een iets voordeliger stand van Berke overzag Vincent een simpele 2-om-2 doorbraak. Berke had daarna niet veel problemen om de winst op zijn naam te schrijven.

    

Toegevoegd op: 14-07-2016 11:34 door Damclub Rijnsburg

11-07-2016

Aspiranten Algemeen
Sportpark VV Katwijk
De Krom 57
2221 KK Katwijk aan Zee

Aanvang: 12:00 uur

René Emmaneel

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2022 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl