NK Junioren
NK Junioren

Ronde 8

Ronde 8

Slump of Wolff?

De titelstrijd gaat momenteel nog tussen twee spelers. Zowel Jitse Slump als Wouter Wolff wisten de partij van gisteren te winnen, en daardoor gaat het een spannende slotronde worden. Nick Waterink heeft een dermate grote voorsprong op de derde plek dat hij alleen in theorie nog buiten het podium kan vallen.

Wouter Wolff won als eerste zijn partij. Tegenstander Machiel Weistra kan met een te volle vleugel te zitten, en had daar de hele partij lang last van. Met enkele elegant zetten verkreeg Wolff groot voordeel, en Weistra moest zijn heil zoeken in een grote afwikkeling. Deze afwikkeling bleef echter gepaard gaan met wat combinaties, en een moment van onoplettendheid besliste deze partij. Weistra liep in een 3 om 3 doorbraak, en kon opgeven.

Om nog aan te sluiten bij de top moest Wouter Morssink winnen van de zeer taaie Berke Yigitturk. Morssink trok fel van leer, en opende zeer aggressief. Yigitturk ging gretig op deze uitnodiging in, en begon de centrumaanval van Morssink te omsingelen. Dit ging echter niet geheel volgens plan, en Yigitturk zag zich genoodzaakt om deze aanval weg te ruilen. Hierna gebeurde er geen rare dingen meer, en werd deze partij remise.

Johan Top was vastberaden om deze ronde minimaal een punt te halen. Vanuit de opening nam tegenstander Mitchel Mensinga een halve hekstelling. Deze ging er in het middenspel weer af, nadat Top iets steviger op het centrum kwam. Toen Mensinga zijn eigen halve hekstelling moest verbreken kwam Top zowaar beter te staan. Tol vertrouwde de boel niet geheel, en nam daarom genoegen met een minremise.

Jitse Slump moest winnen, om de koppositie weer over te nemen van Wolff. Nick Waterink is echter een tegenstander waar niet zomaar gewonnen van wordt, en er leek de hele partij (na de opening) niet veel aan de hand. Slump liet vervolgens zien dat hij beschikt over een fluwelen techniek, die gepaard gaat met een groot tactisch vlak. Waterink kwam er na een kleine combinatie niet meer aan de pas, en Slump boekte een zeer belanrijke overwinning.

De langste partij van de dag was die van Marco de Leeuw tegen Arie van der Knaap. De Leeuw kwam goed uit de startblokken, en omdat van der Knaap te lang doorspeelde kwam hij helemaal verloren te staan. De Leeuw miste echter een belangrijke combinatie, en de stand werd weer gelijkwaardig. Hierna was Van der Knaap de handigste, en wist met enkele krachtzetten een goed eindspel te bereiken. Dit eindspel speelde Van der Knaap uitstekend, en hij won de partij. Toegevoegd op: 29-04-2017 11:59 door Damclub WvM

24-04-2017

Junioren Algemeen
Clubgebouw WvM
Asterstraat 5
Westerhaar

Aanvang: 17:00 uur

Jorne Huiting

Met dank aan:

Kerssies
Abeln stoffering
Jumbo Veld
Jan Willem Wolff
Organisatie:

 
Copyright 1824 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl