HF NK Junioren
HF NK Junioren
HF NK Junioren

Verslag junioren

Verslag van wedstrijddag en partijen van junioren in Alblasserdam

Verslag HF NK junioren

De halve finale voor junioren werd in Alblasserdam gespeeld op 26 maart. Er waren slechts vier junioren, waarvan drie zich konden plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

In de eerste ronde troffen de twee clubgenoten van SNA elkaar. Maurice en Mitchel speelden een klassieke partij, waarbij Maurice kort een kerkhofaanval nam. Deze verdween na enkele ruilen en de stand werd steeds dunner. In 7 om 7 stand kwam toch de beslissing. Mitchel liep achter twee schijven, Maurice plakte en kreeg een doorbraak, Mitchel deed een damoffer, nam deze dam weer af en brak zelf door. Het 2 tegen 3 eindspel was voor hem gewonnen.

Stand:37,32,28,33,29,36,35

??25,24,23,19,13,17,27,16???

Thijs Verboon woont het dichtste bij, maar kwam even na 10en om zijn wedstrijd tegen Wouter te spelen. Thijs nam een hekstelling en lange tijd stond Wouter vast tot in het late middenspel. In de zetten die daarop volgde kon geen van beide spelers doorbreken en werd het remise.

In de tweede ronde speelden Mitchel en Thijs een gelijk opgaande partij, wat terecht in remise eindigde. Maurice had het daarentegen lastig tegen de flankaanval van Wouter. Uiteindelijk kwamen zij in een eindspel met 7 schijven voor Maurice en een dam en drie schijven voor Wouter. Na flink wat zetten werd toch remise overeengekomen.

In de derde en laatste ronde wist Thijs middels een flankaanval te winnen van Maurice. De drie finale plaatsen waren toen al verdeeld. Wouter en Mitchel speelden een spannend spel, maar ook in die partij kon geen van beide spelers het verschil maken.

Wouter, Thijs en Mitchel plaatsen zich voor de finale junioren. Toegevoegd op: 27-03-2016 13:15 door locatiebeheerder Alblasserdam

05-03-2016

Junioren Algemeen
Aanvang: 10:15 uur

Jitse Slump

Met dank aan:

Kippie Gouda
Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Huissen   - Hoogeveen   - Alblasserdam  Jeugdcommissie KNDB - Heerde  
 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl