NK Aspiranten algemeen
NK Aspiranten algemeen
NK Aspiranten algemeen

Gesprek met Alberto Waterink

Alberto is de vader van Nick, die zich dit jaar voor het eerst geplaatst heeft voor de finale van het NK aspiranten.

Zijn damambities begonnen toe hij als achtjarige zonder enige kennis deelnam aan het schooldamtoernooi in Zuidwolde. Het viel daar al meteen op dat hij talent heeft. In het naburige Hoogeveen heeft de damvereniging van die naam een goede jeugdopleiding en daar werd Nick de eerste beginselen van de sport bijgebracht. En met resultaat: vorig jaar werd hij nationaal kampioen pupillen en bereikte hij bij het WK en het EK respectievelijk derde en vierde plaats. 

Bij damvereniging Hoogeveen maakt hij deel uit van de jeugdafdeling met zon vijftien leden en Nick speel ook regelmatig mee in het tweede team van de vereniging.

Nick is aangewezen als Nationaal Talent en volgt het zware programma dat het gevolg is van die uitverkiezing Hij volgt ook de nationale junioren- en aspirantentraining.

Nick volgt het Gymnasium in Hoogeveen en gaat volgend schooljaar naar de vierde klas. Hij kan school en dammen goed combineren en heeft ook nog tijd voor kickboksen.

Het gezin Waterink bestaat uit vader, moeder en vijf kinderen, waarvan Nick de enige jongen is. De meisjes hebben ook gedamd, maar zijn na enkele jaren gestopt. Alleen zijn jongste zusje van acht damt nog.

Nicks ambitie: wereldkampioen dammen worden.Toegevoegd op: 11-07-2013 19:51 door DV VBI Huissen

08-07-2013

Aspiranten Algemeen
Het Koelhuis
Koelhuisstraat 1
Huissen

Aanvang: 11:00 uur

Snelmenu

>> 13-07-13 sluiting

Timo Kuipers

Met dank aan:

ONS accountants en belastingadviseurs
VBI
Jansen Totaal Wonen
Oostappen Vakantieparken
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): DV VBI Huissen - Huissen  DV VBI Huissen - Huissen  
 
Copyright 2020 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl