Machiel Weistra

Machiel komt uit Heteren, is twaalf 12 jaar en zit op het Stedelijk Gymnasium in Arnhem.

Hij is via schooldammen in contact gekomen met de damsport; Bij het schooldammen is de Kon. Julianaschool uit het niets en geheel onverwacht als derde geŽindigd bij het NK schooldammen.

Hij traint bij Henk Hoksbergen in Heteren bij DC Heteren; Hij traint ook eens in de twee weken op de damschool in Wageningen.


Als welp is hij op een gedeelde derde plaats geŽindigd op het NK (twee jaar geleden) en heeft toen deelgenomen aan het EK in Polen. Als goede middenmoter geŽindigd. Veel ervaring opgedaan.Vorig jaar was hij voor het eerst pupil en heeft toen ook via een aanwijsplaats het NK gehaald. Hij is toen achtste geworden.Hij heeft afgelopen jaar in het team van Wageningen/Heteren meegedaan in de Nationale Competitie.Hij is nu het jongste lid van het damteam Heteren, dat net is gepromoveerd naar de Gelderse Hoofdklasse; mag daar het komende jaar af en toe meespelen;Een andere hobby is voetballen, maar als hij moet kiezen, gaat hij (op zaterdag) liever een toernooi dammen.Hij vindt ook pianospelen heel erg leuk (ook met zwart wit, maar dan anders); zit o.a. in het schoolorkest.Hij heeft het altijd prima naar zijn zin bij het dammen; vindt het heel gezellig met de anderen.

Terug naar overzicht

04-05-2015

Pupillen Algemeen
CBS De Ark
Maarsbergenstraat 169 C
2546 SP Den Haag

Aanvang: 12:00 uur

Machiel Weistra

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl