Tweemaal goud voor WSDV - Jan en Denise NK!

Jan Groenendijk bij de Aspiranten algemeen en Denise van Dam bij de Junioren meisjes mogen beide de titel Nederlands Kampioen dragen. Voor Denise de prolongatie van de titel en voor Jan, zijn derde titel dit seizoen, al is het zijn eerste Aspiranten titel. Eerder dit seizoen werd hij al eerste bij de Junioren algemeen, vr Martijn van IJzendoorn en werd hij Nederlands Kampioen sneldammen bij de Senioren.

Bij het NK Aspiranten was al bekend dat Jan Groenendijk de titel had gewonnen, al ging het tegen Wouter Wolff niet van een leien dakje . In een klassieke stand kreeg Jan een achtergebleven schijf op 41 die normaliter nooit goed kan. Jan offerde echter een schijf en nam een ruil maar Wouter liep erna in een combinatie voor gelijk spel maar de lange vleugel was uitgedund. Overigens was het offer wel een fantastische vondst omdat de weerlegging niet zo snel voor handen ligt. Na de combi werd de lange vleugel nog meer weggeveegd en een doorbraak kon niet meer voorkomen worden, een fantastische partij van Jan.

 

Jitse Slump werd 2

e

door te winnen van Jorne Huiting. Na een theoretische opening maakte Jorne toch vlot een fout door zijn lange vleugel wat op te laten sluiten. In het vervolg kwam ook de korte onder druk te staan en als klap op de vuurpijl deed Jitse ook een inval op veld 23. Het werd Jorne allemaal te gortig en snel volgde een vernietigende combinatie.

Mitchel Mensinga werd 3e naar een min remise tegen Wouter Morssink die daardoor het podium miste. In klassiek kwam er snel een inval op 29 en na velen slagenwisselingen stond Mitchel op veld 10 maar kon deze voor tijdelijk schijfverlies verwijderd worden. Het positiespel ging Wouter beter af maar Mitchel kwam toch op dam en door een klein trucje met de schrik vrij.

Alle partijen zijn na te spelen dankzij Ton van der Ploeg in toernooibase! Kijk hiervoor op de knop uitslagen, links boven aan de pagina.

 

 

 

 

 

   

Toegevoegd op: 13-07-2014 15:37 door locatiebeheerder Bunschoten

07-07-2014

Aspiranten Algemeen
Denksportcentrum En Passant
Bikkersweg 90
3752 WV Bunschoten

Aanvang: 11:00 uur

Thijs Verboon

Met dank aan:

Fish partners
Visspecialist de Kaaieman
Everloo Accountancy & Belastingadvies
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl