Damjeugd strijdt om nationale titels

Den Haag week lang decor voor toppers-in-spe

Den Haag – De stad Den Haag is begin mei het decor voor twee Nederlandse damkampioenschappen. In cbs De Ark wordt zowel het NK pupillen algemeen als het NK meisjes aspiranten verspeeld. Sportwethouder Rabin Baldewsingh neemt maandag 4 mei (12 uur) in de school aan de Maarsbergenstraat 169C de opening voor zijn rekening. In totaal veertien jongens en vier meisjes van 11 t/m 13 jaar strijden op het NK pupillen volgens het zogeheten Zwitserse systeem om de titel. 

Twaalf zijn afkomstig uit de drie halve finales en vijf mogen meedoen op basis van een keuzeplaats. Nationaal Talent Berke Yigitturk, de plaatselijke favoriet, is van de partij door zijn derde plaats van vorig jaar.

De deelnemers zijn (per provincie): Elisabeth Kramer en Suzanne Staal (beiden Groningen), Renco Oostindjer en Nicole de Vries (beiden Hoogeveen), Jonne Bosch (Daarle), Simon Harmsma (Culemborg), Tom Rinner (Doetinchem), Akosh Kardos (Wageningen), Tristan van der Velde (Putten), Machiel Weistra (Heeteren), Rudi van Velzen (Haarlem), Gökhan Bagci, Berke Yigitturk en Jan Christiaan Wahls (allen Den Haag), Luc de Kruijff en Thomas Mouthaan (beiden Oud-Alblas), Lev Gilevych (Veldhoven) en Darja Koullen (Heerlen).

Meisjes

Bij de meisjes aspiranten (14 t/m16 jaar) zijn er slechts zes inschrijvingen. De 15-jarige Melanie Voskuil uit Lunteren verdedigt haar titel. Zij krijgt concurrentie van Ilse Barf (Leek), Tamar Visser (Sneek), de 11-jarige (!) Marie Gabbert (Bennekom), Maaike de Bruin (Reeuwijk) en de net 13-jarige Haagse troef Kirsty Wahjuwibowo. Zij beginnen woensdag 6 mei aan hun NK.

Als nevenactiviteiten staan lasergamen in De Uithof en een bezoek aan de Tweede Kamer en Ridderzaal op het programma. Op zaterdag 9 mei omstreeks 15.00 uur volgt voor beide NK's de prijsuitreiking. Daarvoor is uitgenodigd de 17-jarige Wateringer Martijn van IJzendoorn, voormalig pupillenkampioen en wereldkampioen bij de aspiranten en thans wereldtopper-in-spe. 

De organisatie is, met medewerking van Den Haag Topsport,  in handen van The Hague Open (THO). Deze stichting timmerde in de periode 1995-2010 jaarlijks aan de weg met een internationale zomerdamtoernooi waarin wereldtoppers en recreatiedammers zij aan zij zaten. Door het wegvallen van de hoofdsponsor ging THO zich nadien vooral op de organisatie van jeugd-evenementen richten, zoals in 2010 het WK-junioren jongens en meisjes in Naaldwijk.

Zie ook: www.jeugddammen.com en www.damweb.nl

 

Toegevoegd op: 24-04-2015 11:30 door Stichting The Hague Open

06-05-2015

Aspiranten Meisjes
CBS De Ark
Maarsbergenstraat 169 C
2546 SP Den Haag

Aanvang: 10:00 uur

Tamar Visser

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl