Meisje is jongens te slim af

Den Haag – Na drie van de acht ronden leidt Nicole de Vries in de Haagse basisschool De Ark de dans op het NK dammen voor pupillen. De aanstaande gymnasiaste uit Hoogeveen is voorlopig alle veertien jongens te slim af. Zij zette in grootse stijl concurrent Akosh Kardos opzij en kan als enige bogen op drie overwinningen. Berke Yigitturk is nu haar naaste belager. De zieke Haagse troef zat zowel in de tweede als derde ronde hoestend en proestend aan de goede kant van het bord. Met een score van vier uit drie zitten Akosh Kardos, Elisabeth Kramer, Tom Rinner en Machiel Weistra in de achtervolging.

In de zware middagronde sloeg de vermoeidheid bij sommige spelers al snel toe. Thomas Mouthaan vergaloppeerde zich tegen Machiel Weistra en Tom Rinner ontfutselde Jonne Bosch de ene schijf na de andere. Gökhan Bagci viel weg uit de top door een zelfmoordcombinatie tegen Elisabeth Kramer die in tegenstelling tot maandag nu voor de tweede keer deze dag lachend de speelzaal kon verlaten. 

Lev Gilevych leek hard op weg naar zijn eerste overwinning maar moest toch Renco Oostindjer een remise toestaan. Suzanne Staal miste een combinatie tegen Simon Harmsma, moest vrezen voor haar leven maar kon toch haar eerste punt begroeten. Tristan van der Velde had in  het eindspel twee schijven meer maar moest tegen Luc de Kruijf toch in remise berusten. Darja Koullen en Rudi van Velzen hielden elkaar in een positiepartij in evenwicht.

In de topper-van-de-dag was Nicole de Vries de terecht winnares. Ze zette in het middenspel een forcing in die tot zeer kansrijk spel leidde al gaf de computer op dat moment zelfs een winstvariant aan. Het Wageningse talent verdedigde zich met de moed der wanhoop maar koos onder druk tot twee keer toer niet de beste variant. Na een fraaie stille zet van Nicole was het in alle varianten uit.

Berke Yigitturk ging fors in de aanval tegen clubgenoot Jan Christiaan Wahls, die na een offervariant de witte voorpost niet meer kon terugwinnen en kansloos verloor.

Uitslagen 3e ronde: 

Akosh Kardos (Wageningen)Nicole de Vries (Hoogeveen)0-2
Berke Yigitturk (Den Haag)Jan Christiaan Wahls2-0
Elisabeth Kramer (Groningen)Gökhan Bagci (Den Haag)2-0
Luc de Kruijf (Oud-Alblas)Tristan van der Velde (Putten)1-1
Jonne Bosch (Daarle)Tom Rinner (Doetinchem)0-2
Machiel Weistra (Heteren)Thomas Mouthaan (Oud-Alblas)0-2
Lev Gilevych (Veldhoven)Renco Oostindjer (Hoogeveen)1-1
Simon Harmsma (Culemborg)Suzanne Staal (Groningen)1-1
Rudi van Velzen (Haarlem)Darja Koullen (Heerlen)1-1
.

Stand aan kop: 

1. Nico de Vries 6, 

2. Berke Yigitturk 5

3 t/m 6. Akosh Kardos, Elisabeth Kramer, Machiel Weistra en Tom Rinner 4.

Toegevoegd op: 05-05-2015 18:53 door Stichting The Hague Open

04-05-2015

Pupillen Algemeen
CBS De Ark
Maarsbergenstraat 169 C
2546 SP Den Haag

Aanvang: 12:00 uur

Simon Harmsma

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl