Berke Yigitturk komt op stoom

Den Haag – Berke Yigitturk is na een wat moeizaam begin helemaal op stoom gekomen op het NK dammen voor pupillen. De Haagse favoriet boekte tegen zijn grootste concurrent Nicole de Vries zijn derde overwinning op rij en prijkt halverwege het toernooi nu alleen op kop. In een spannende Roozenburg-partij vond het elfjarige Nationaal Talent even fraai als snel de juiste route naar de juiste combinatie en mocht daarna de felicitaties in ontvangst nemen. Glunderend: ‘Ik ben een paar dagen ziek geweest maar na deze partij voel ik me helemaal beter’.

De leider wordt in de Haagse basisschool De Ark op één punt gevolgd door Nicole de Vries, Machiel Weistra en Tom Rinner. Machiel bracht Akosh Kardos, toch een van de favorieten, zijn tweede nederlaag in successie toe. De Wageninger wilde het spel forceren maar overzag een gemene combinatie. Het eindspel was daarna in alle varianten uit. Tom Rinner bofte dat Elisabeth Kramer haar kansen niet optimaal benutte. Nu kon hij met een klaverblaadje de linkervleugel van de Groningse tiener dodelijk in een houdgreep nemen.

Darja Koullen zat gistermiddag liefst vijf uur achter het bord. Nu was ze als eerste uit. Jonne Bosch verloor eerst één schijf, toen een tweede en kreeg ook nog eens een dam tegen. Benjamin Simon Harmsma (10) boekte zijn eerste zege tegen Jan Christiaan Wahls die eerst op klaarlichte dag een schijf kwijt raakte en vervolgens in een lokzet trapte. Gökhan Bagci keerde terug in de subtop. Hij koesterde zeer geconcentreerd met succes zijn plusschijf  tegen Renco Oostindjer. Suzanne Staal stroopte haar mouwen op en bereikte in een hekstellingpartij tegen Luc de Kruijf haar eerste succes. Ook schouderklopjes voor Rudi van Velzen die tegen Thomas Mouthaan zijn eerste ‘twee’ scoorde. Tristan van der Velde en Lev Gilevych moeten daar allebei nog op wachten want hun onderlinge duel eindigde in een gelijkwaardige remise. 

Uitslagen 4e ronde:

Nicole de Vries (Hoogeveen) Berke Yigitturk (Den Haag)0-2
Machiel Weistra (Heteren)Akosh Kardos (Wageningen)2-0
Tom Rinner (Doetinchem)Elisabeth Kramer (Groningen)2-0
Gökhan Bagci (Den Haag) Renco Oostindjer (Hoogeveen) 2-0
Tristan van der Velde (Putten)Lev Gilevych (Veldhoven) 1-1
Suzanne Staal (Groningen)Luc de Kruijf (Oud-Alblas)2-0
Darja Koullen  (Brunssum)Jonne Bosch (Daarle)2-0
Thomas Mouthaan (Oud-Alblas)Rudi van Velzen (Haarlem) 0-2
Jan Christiaan Wahls (Den Haag)Simon Harmsma (Culemborg) 0-2.
Stand aan kop:
1. Berke Yigitturk (7/4)
2, 3 en 4. Nicole de Vries, Machiel Weistra en Tom Rinner (6/4)
5. Gökhan Bagci (5/4)

Toegevoegd op: 06-05-2015 13:45 door Stichting The Hague Open

04-05-2015

Pupillen Algemeen
CBS De Ark
Maarsbergenstraat 169 C
2546 SP Den Haag

Aanvang: 12:00 uur

Tristan van der Velde

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl