Berke Yigitturk twee punten los

Nicole wist niet te profiteren van remise Berke

Den Haag – Berke Yigitturk staat na zes van de acht ronden twee punten los in het NK dammen voor pupillen. De Haagse topfavoriet ontdeed zich in de ‘eigen’ cbs De Ark van concurrent Tom Rinner. De Doetinchemmer was duidelijk op remise uit en was ook hard op weg om zijn zin te krijgen. In een dun standje, dat analytisch niet te winnen was, nam de leider met succes zijn laatste kans waar.Tom had nog tijd genoeg maar koos te gehaast voor de meest logische maar ook verliezende zet. Kreeg Berke Yigitturk ‘s ochtends een punt  te veel, ’s middags kreeg hij een punt te weinig. Geduldig werkte hij in het late middenspel naar een – analytisch – winnend drukstandje toe tegen counterkoning Machiel Weistra. Hij koos echter voor de verkeerde variant waarna de hoogvlieger uit Heteren opgelucht naar remise kon afwikkelen.

Van de achtervolgers maakt Nicole de Vries de meeste indruk maar ze vergat tot twee keer toe zichzelf te belonen. Met kennis van zaken ging ze zowel tegen Machiel Westra als Gökhan Bagci voortvarend te werk. Machiel kwam danig in de verdrukking te zitten maar toverde net als gisteren een verrassend zetje uit de hoge hoed. De Drentse damster kwam een schijf achter maar de schade bleef beperkt tot een punt. Tegen Gökhan volgde ze keurig het plan dat haar vader – ereklasser Jan Ekke de Vries –  in de analyseruimte al op het bord had gekregen. De doorbraak die zij forceerde had beslissend moeten zijn maar nu kon de kleine Hagenaar glunderend met een punt onder zijn kussen gaan slapen.  

Na de ochtendronde liep Suzanne Staal liep weer met een big smile rond. Met een bord vol schijven kwam een krankzinnige heksenketel op het bord waaraan zelfs de aanwezige topdammers de handen meer dan vol hadden. Het was dan ook geen schande dat de jonge Renco Oostindjer er niet meer uitkwam en een combinatie naar dam over het hoofd zag. Tristan van der Velde had een sterke voorpost in de ‘darmen’ van Simon Harmsma die zich echter goed verdedigde en weer een punt rijker werd. Darja Koullen hield zich dankzij een tijdelijk offer op het nippertje staande tegen Gökhan Bagci. 

Elisabeth Kramer was weer in tranen nadat ze tegen Lev Gilevych haar plusschijf niet te gelde had kunnen maken.Akosh Kardos had met dezelfde slagzet succes als waarmee bij de meisjes aspiranten Melanie Voskuil Kirsty Wahjuwibowo te grazen nam. Rudi van Velzen wilde echter van geen opgeven en sleepte uiteindelijk in een dammeneindspel nog een zwaarbevochten punt uit het vuur. 

Onderin had Thomas Mouthaan goede zaken kunnen doen met een overwinning op plaatsgenoot Luc de Kruijf. Zijn plaatsgenoot kwam al snel twee schijven achter maar knokte dapper door en bereikte via een damzet toch nog remise. Hierdoor draagt Jonne Bosch nu de rode lantaarn. De dammer uit Daarle verloor door een onoplettendheid materiaal waarna Jan Christiaan Wahls aan zijn herstel kon werken. 

Misgreep

In de middagronde profiteerde Tristan van der Velde van een misgreep van Suzanne Staal en rukte op naar een gedeelde vierde plaats, op één punt van Nicole de Vries en Machiel Westra. Samen met Tristan volgen Akosh Kardos, (die Jan Christiaan Wahls oprolde), Darja Koullen (die tegen Tom Rinner met een schijf meer naar winst afwikkelde), Simon Harmsma (die Elisabeth Kramer counterde) en ook Gökhan Bagci. Als laatste voegde ook Rudi van Velzen zich bij deze groep. Dat had ook Lev Gilevych kunnen zijn maar hij miste tot twee keer toe een combinatieve winst tegen en ging in moeilijke stand door z’n vlag.

Luc de Kruijf drukte Jonne Bosch de rode lantaarn vaster in handen en Thomas Mouthaan en Renco Oostindjer distantieerden zich met een remise wat verder van de laatste plaats.

Uitslagen 5e ronde: 

Berke Yigitturk (Den Haag)-Tom Rinner (Doetinchem)  2-0, Machiel Weistra 

(Heteren)-Nicole de Vries (Hoogeveen) 1-1, Luc de Kruijf (Oud-Alblas)-Thomas Mouthaan (Oud-

Alblas) 1-1, Jonne Bosch (Daarle)-Jan Christiaan Wahls,(Den Haag) 0-2, Gökhan Bagci (Den Haag)- 

Darja Koullen (Heerlen) 1-1, Renco Oostindjer (Hoogeveen)-Suzanne Staal (Groningen) 0-2, Simon 

Harmsma (Culemborg)-Tristan van der Velde (Putten) 1-1, Akosh Kardos (Wageningen)-Rudi van 

Velzen (Haarlem) 1-1, Elisabeth Kramer (Groningen)-Lev Gilevych (Veldhoven) 2-0. 

Zesde ronde: 

Berke Yigitturk (Den Haag)-Machiel Weistra (Heteren) 1-1,Nicole de Vries (Hoogeveen)- 

Gökhan Bagci (Den Haag) 1-1, Darja Koullen (Heerlen)-Tom Rinner (Doetinchem) 2-0,  Elisabeth 

Kramer (Groningen)-Simon Harmsma (Culemborg) 0-2, Suzanne Staal (Groningen)-Tristan van der 

Velde (Putten) 0-2, Luc de Kruijf (Oud-Alblas)-Jonne Bosch (Daarle) 2-0, Thomas Mouthaan (Oud-

Alblas)-Renco Oostindjer (Hoogeveen) 1-1, Lev Gilevych (Veldhoven)-Rudi van Velzen (Haarlem) 1-1.  

Stand aan kop: 1. Berke Yigitturk 10, 2/3. Nicole de Vries en Machiel Weistra 8, 4 t/m 9. Gökhan 

Bagci, Darja Koullen, Tristan van der Velde, Akosh Kardos, Rudi van Velzen en Simon Harmsma 7.

Toegevoegd op: 07-05-2015 22:20 door Stichting The Hague Open

04-05-2015

Pupillen Algemeen
CBS De Ark
Maarsbergenstraat 169 C
2546 SP Den Haag

Aanvang: 12:00 uur

Elisabeth Kramer

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl