Pluim van de dag voor Lev Gilevich

Den Haag – Lev Gilevych verdiende de pluim van de dag tijdens de zevende en voorlaatste ronde van het NK dammen voor pupillen. De kleine Brabander, die enigszins tegenvallend in de middenmoot vertoeft, had het aanvankelijk erg moeilijk tegen Tom Rinner. In het late middenspel versmaadde hij echter een remiseafwikkeling en produceerde een tweetal schitterende zetten (22-27 en 15-20), een hoofdklasser waardig. Onder het goedkeurend oog van zijn trainer Yuri Lagoda maakte hij het karwei met een chique damoffer ook nog eens subliem af.

Bovenin zette de nummer één Berke Yigitturk een forse aanval op tegen Simon Harmsma. Na een afwikkeling leek het remise maar de piepjonge Culemborger was te zuinig op zijn materiaal en kwam in een kansloos overmachtseindspel terecht. De Haagse koploper is nog geen kampioen want Nicole de Vries liet zien het winnen nog niet te zijn verleerd. In een wat abstracte partij begon Darja Koullen de basis te leggen voor een Partie Bonnard maar deinsde terug voor de gevolgen. Het resultaat was desastreus. Nicole staat nu alleen tweede, op twee punten van Berke. Tristan van der Velde is bezig aan een sterke eindsprint. De Puttense pupil stond al goed tegen Gökhan Bagci die combinatief te pakken werd genomen. Subtopper Rudi van Velzen en Machiel Weistra deelden de punten in een positioneel duel waarin de Haarlemmer het grootste deel aan de goede kant van het bord zat. Akosh Kardos werkte zich verder naar boven en was al snel klaar nadat Luc de Kruijf een zetje naar dam had open gezet. Elisabeth Kramer had weinig moeite met Jonne Bosch en Suzanne Staal had het lastig tegen Thomas Mouthaan. Na enig wapengekletter werd toch de vrede getekend. Renco Oostindjer kon in een klassiekje de linkervleugel van Jan Christiaan Wahls opsluiten maar winnend was het niet.

Uitslagen 7e ronde: 

Simon Harmsma (Culemborg)-Berke Yigitturk (Den Haag) 0-2, Darja Koullen 

(Heerlen)-Nicole de Vries (Hoogeveen) 0-2, Rudi van Velzen (Haarlem)-Machiel Weistra (Heteren) 1-1,  Akosh Kardos (Wageningen)-Luc de Kruijf (Oud-Alblas) 2-0, Tristan van der Velde (Putten)-Gökhan Bagci (Den Haag) 2-0, Tom Rinner (Doetinchem)-Lev Gilevych (Veldhoven) 0-2, Jonne Bosch (Daarle)- Elisabeth Kramer (Groningen) 0-2, Thomas Mouthaan (Oud-Alblas)-Suzanne Staal (Groningen) 1-1, Renco Oostindjer (Hoogeveen)-Jan Christiaan Wahls (Den Haag) 1-1.

 

Stand aan kop: 1. Berke Yigitturk 12, 2. Nicole de Vries 10, 3 t/m 5. Machiel Weistra, Tristan van der Velde en Akosh Kardos 9, 6. Rudi van Velzen 8.

Toegevoegd op: 08-05-2015 22:10 door Stichting The Hague Open

04-05-2015

Pupillen Algemeen
CBS De Ark
Maarsbergenstraat 169 C
2546 SP Den Haag

Aanvang: 12:00 uur

Suzanne Staal

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl