Ilse Barf troeft Melanie Voskuil af

Den Haag Ė Ilse Barf heeft verrassend Melanie Voskuil afgelost als Nederlands damkampioene bij de meisjes aspiranten. De 14-jarige tiener uit Leek speelde een prima toernooi maar begon de laatste ronde wel met een punt achterstand op de een jaar oudere titelverdedigster. Met een offer spleet ze de stelling van haar rivale in tweeŽn. Nadat de positie wat meer was genormaliseerd werd een afruil gevolgd door een twee-om-vier en was het pleit snel beslecht in het voordeel van Ilse Barf die door de Hoogeveense succestrainer Zainal Palmans naar een hoger niveau is gestuwd. Een enorme deceptie voor Melanie Voskuil die zelf had verwacht haar titel zonder al te grote problemen te kunnen prolongeren.

De Haagse Kirsty Wahjuwibowo kreeg pas laat beet tegen de nog puntloze Maaike de Bruin die zich lang goed verweerde maar het ook in haar vijfde partij niet kon redden. De 11-jarige Marie Gabbert had aan een punt genoeg voor een sensationele derde plaats maar had geen verweer tegen de druk die Tamar Visser op haar stelling uitoefende. Ze verloor een schijf en kon daarna het het onheil niet meer afwenden, haar fanatieke verweer ten spijt. Daardoor eindigden drie speelsters op plek nummer drie. Na barrage ging het brons uiteindelijk naar Tamar Visser die op de laagste trede van het erepodium mocht staan. Voor Kirsty Wahjuwibowo en Marie Gabbert resteerden de vierde en vijfde plaats. Marie ging wel naar huis met de prijs voor de mooiste combinatie die zij in de derde ronde tegen Kirsty uitvoerde. 

De organisatie van het  NK was in handen van de stichting The Hague Open.

De eerste drie hebben zich gekwalificeerd voor het EK in Estland. De nummer een t/m vier mogen in elk geval meedoen aan het WK dat in november in Beilen wordt verspeeld. Tijdens de prijsuitreiking in de Haagse basisschool De Ark legde bondsbestuurslid Cees de Leeuw de criteria uit wat betreft de toewijzing van de WK-plaatsen. Iedereen kreeg een beker, uitgereikt door het nationale toptalent Martijn van IJzendoorn.

Uitslagen vijfde en laatste ronde: 

Marie Gabbert (Bennekom)-Tamar Visser (Bartlehiem) 0-2

Melanie Voskuil (Lunteren)-Ilse Barf (Leek) 0-2

Maaike de Bruin (Reeuwijk)-Kirsty Wahjuwibowo (Den Haag) 0-2.

Eindstand: 

1. Ilse Barf 8

2. Melanie Voskuil 7

3. Tamar Visser 5

4. Kirsty Wahjuwibowo 5

5. Marie Gabbert 5

6. Maaike de Bruin 0

Fotobijschrift: Kampioene Ilse Barf wordt op het Haagse erepodium geflankeerd door Melanie Voskuil en Tamar Visser.

Foto: MariŽlla Wahls

Toegevoegd op: 10-05-2015 17:02 door Stichting The Hague Open

06-05-2015

Aspiranten Meisjes
CBS De Ark
Maarsbergenstraat 169 C
2546 SP Den Haag

Aanvang: 10:00 uur

Melanie Voskuil

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl