Gouden tips van oud-kampioenen

Goed oefenen, rustig aan doen of vooral veel plezier hebben? Wil je weten welke gouden tips enkele oud-aspirantenkampioenen hebben in de aanloop naar het NK, lees dan snel verder!

Henk Hosper, kampioen in 1975
“Ben je kanshebber: regelmatig leven in de wedstrijdweek en de week daarvoor, dus vroeg naar bed, goed eten, wat sporten, wedstrijden naspelen van je mede finalisten enz. Ben je geen kanshebber: have fun.”

Toby Hage, kampioen in 1990
“Ga uit van je eigen kracht.Kom uitgerust op het toernooi en geniet van elk moment.”

Jeroen van den Akker, kampioen in 1995
 "Bij de pupillen kun je vaak partijen winnen door een leuke combinatie. Helaas lukt dit bij de aspiranten niet zo vaak, zeker in een sterk toernooi als het NK. De strategie wordt dan veel belangrijker: kun jij een spelsysteem op het bord brengen waarin je beter bent dan je tegenstander? Zelf probeerde ik dat ook in mijn 1e NK aspiranten, dat toevallig ook in Groningen gespeeld werd. Ik werd toen geen kampioen, maar 2 jaar later wel, en zelfs ook wereldkampioen!"

Jasper Lemmen, kampioen in 2000
 “Veel plezier maken en leuke partijen spelen. Zo deed ik het vroeger.”

Rik Keurentjes, kampioen in 2001
 “In mijn laatste aspirantenjaar plaatste ik me na twee mislukte pogingen eindelijk voor de finale van het NK aspiranten 2001. Nu ik voor mijn gevoel eindelijk de ban had gebroken, had ik voor mijn gevoel niets meer te verliezen. Ik wilde dolgraag laten zien wat ik waard was! Ik durfde daarom elke partij voluit te spelen en deinsde voor geen enkele uitdaging terug. Ik verloor weliswaar 1 partij, maar wist daar maar liefst 6 overwinningen tegenover te zetten. Ik denk dat ik dat jaar het meest gedreven was van alle andere deelnemers om alles uit de kast te halen!”

Roel Boomstra, kampioen in 2006 en 2007
“Dammen is erg leuk, geniet ervan! Kijk na het toernooi wat beter kon en leer daarvan voor een volgend toernooi”

    

Toegevoegd op: 04-07-2015 21:37 door DG Het Noorden

13-07-2015

Aspiranten Algemeen
Kostverloren Kwartier
Jacob van Ruysdaelstraat 73
9718 SC Groningen

Aanvang: 13:00 uur

Thijs Verboon

Organisatie:

 
Copyright 2023 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl