Groninger gezinsbode: Nationale kampioenschappen dammen in Groningen

Aandacht in de lokale media is altijd waardevol. Zie onderstaand bericht uit de Groninger Gezinsbode.

Nationale kampioenschappen dammen in Groningen GRONINGEN  

Sinds 13 juli staat het Groningse Kostverloren Kwartier geheel in het teken van jeugddammen. Twee nationale jeugdkampioenschappen staan te gebeuren. Het NK Aspiranten Algemeen en het NK Junioren Meisjes. Tot en met zaterdag 18 juli zal er gestreden worden om de belangrijkste Nederlandse titel in deze jeugdcategorieën.

Kostverloren
Het Kostverloren kwartier is al enige jaren de uitvalsbasis van de Groninger damjeugd. Onder aanvoering van jeugdleider Danny Staal van DamGenootschap Het Noorden bestaat er een bloeiende jeugdclub. Resultaat van deze bloei zijn onder andere vele (inter)nationale succesen van jeugdspelers uit de stad. Het is dan ook logisch dat beide belangrijke jeugdtoernooien hier in de stad georganiseerd worden.

Favorieten
Groninger Wouter Wolff is niet alleen de lokale held, maar wordt ook alom beschouwd als de grote favoriet voor de eindzege bij de Aspiranten. Zeker nadat hij eerder dit jaar in Overijssel al de nationale titel pakte bij de oudere jeugdcategorie Junioren. In deze strijd onder dammers t/m 19 jaar eindigde de 15-jarige Wolff nipt voor Jitse Slump. Deze zelfde Slump zal ook bij de aspiranten weer zijn grootste concurrent zijn, aangezien de Limburger net als Wolff nog jong genoeg is om zich in de strijd te mogen mengen bij de Aspiranten (t/m 16 jaar).

Meisjes
Groningen heeft een lange traditie in het vrouwendammen. Al vele malen vonden hier nationale kampioenschappen voor de dames plaats. Nu is het de beurt aan de meisjes t/m 19 jaar. Er zijn slechts vier deelnemers. Het meisjestoernooi is hierdoor korter van opzet. Het begint pas op donderdag de 16e, zodat het eindigt, gelijk met de aspirantenjongens, op zaterdag de 18e. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk te bezoeken. Voor meer info kunt u terecht op de toernooiwebsite http://jeugddammen.com/toernooi.php?TID=68.

Voor het originele bericht, zie http://www.gezinsbode.nl/nationale-kampioenschappen-dammen-in-groningen/

Toegevoegd op: 15-07-2015 12:16 door DG Het Noorden

13-07-2015

Aspiranten Algemeen
Kostverloren Kwartier
Jacob van Ruysdaelstraat 73
9718 SC Groningen

Aanvang: 13:00 uur

Marco de Leeuw

Organisatie:

 
Copyright 2023 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl