Titelverdedigster Ilse Barf begint met winst

NK dammen meisjes aspiranten van start

Den Haag – Ilse Barf is het Nederlands damkampioenschap voor meisjes aspiranten goed begonnen. De 15-jarige titelverdedigster uit Leek sloeg al snel haar slag tegen Maaike de Bruin die steeds meer materiaal verloor. Zij was in Ontmoetingscentrum Morgenstond / het Buurthuis van de Toekomst niet als eerste uit. Daarvoor was Marie Gabbert verantwoordelijk. De WSDV-ster had met een klein zetje succes tegen Lisa Schep. Zusje Luise Gabbert begon met een vrije ronde want er zijn dertien deelneemsters. Luna Eever kwam wat merkwaardig een schijf voor tegen Linsey van Leeuwen die aanvankelijk vergat te slaan. De afwerking was vervolgens geen probleem meer.

Suzanne Staal verzuimde een vier-om- drie naar dam maar kreeg een zet later van stadgenote Elisabeth Kramer een herkansing waarna het snel uit was. Darja Koullen moest na een gemiste kans met remise genoegen nemen tegen Jasmijn Scholtens.

De Haagse Kirsty Wahjuwibowo enTamar Visser maakten er een spannend duel van waarbij Kirsty in het eindspel geforceerd had kunnen winnen, zoals internationaal  meester Yuri Lagoda aangaf.

Stadsspelen

De Haagse sportwethouder Rabin Baldewsingh nam net als vorig jaar de openingsceremonie voor zijn rekening en toonde zich zeer damminded. ‘Den Haag is verbonden met de damsport’, oordeelde hij en refereerde onder meer aan de periode dat Ton Sijbrands in de jaren zeventig in Kijkduin woonde en het roemruchte RDG vijf keer naar de landstitel leidde. Hij nodigde de dammers uit op 5 juni in het Kyocera-stadion mee te doen aan de Stadsspelen. Dit als een eventuele opstap naar de Jeugd-Olympiade die de stichting The Hague Open volgend jaar weer van de grond wil proberen te krijgen. Deze stichting heeft zich voor de tweede keer in Den Haag met de organisatie van het NK pupillen én van het NK meisjes aspiranten belast. De wethouder bleek zeer gecharmeerd van dit voornemen en liet dit met raad en daad merken. Hij speelde vervolgens de eerste zet op het bord van de Leekster titelverdedigster Ilse Barf.

Uitslagen eerste ronde:

Marie Gabbert (Bennekom)-Lisa Schep (Hoogeveen) 2-0

Jasmijn Scholtens (Hoogeveen)-Darja Koullen (Heerlen) 1-1

Luna Eever (Assen)-Linsey van Leeuwen (Huissen) 2-0

Elisabeth Kramer (Groningen)-Suzanne Staal (Groningen) 0-2

Kirsty Wahjuwibowo (Den Haag)-Tamar Visser (Bartlehiem) 1-1

Ilse Barf (Leek)-Maaike de Bruiin (Reeuwijk) 2-0.

Foto: Jeannot Kant

Bijschrift: Met vaste hand speelt wethouder Baldewsingh de openingszet voor Ilse Barf. Maaike de Bruin had er geen antwoord op.

Toegevoegd op: 02-05-2016 22:27 door Stichting The Hague Open

02-05-2016

Aspiranten Meisjes
Ontmoetingscentrum Morgenstond
1e Eeldepad 3a
2541 JG Den Haag

Aanvang: 13:00 uur

Kirsty Wahjuwibowo

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl