Luise Gabbert speelt titelverdedigster weg

Den Haag Zus Marie hield vorig jaar kampioene Melanie Voskuil knap in bedwang. Luise Gabbert presteerde het in de tweede ronde van het NK dammen voor meisjes aspiranten zelfs Ilse Barf finaal weg te spelen. Dat wilde de titelverdedigster na afloop zelf ook best toegeven, opgelucht als ze was dat ze nog met de schrik (lees: een punt) was vrijgekomen. De 10-jarige (!) Bennekomse stond volgens de computer huizenhoog gewonnen. Na een afwikkeling en een uitgewoede stelling had ze echter nog succes met een finesse en een eindspel dat voor Barf niet meer te redden was. Opgejaagd door de klok deed de jongste Gabbert een remiseaanbod dat uiteraard grif werd geaccepteerd.

Zus Marie had lang gelijk spel tegen kanshebster Tamar Visser, die in het late middenspel succesvol en omklemming plaatste. Het leidde tot schijf- en later partijwinst. Jasmijn Scholtens kon na een daverende damcombinatie tegen Lisa Schep al snel van de zon gaan genieten. 

Suzanne Staal is de enige met de maximale score. Na een slagwisseling stond ze een schijf voor tegen Luna Eever en maakte in de afwerking geen fout. De andere Groningse, Elisabeth Kramer, voerde steeds meer de druk op tegen Linsey van Leeuwen en beslechtte het pleit met een combinatie. Darja Koullen kreeg nu wel loon naar werken en troefde in een mooie positiepartij Kirsty Wahjuwibowo af.

Uitslagen tweede ronde: 

Linsey van Leeuwen (Huissen)- Elisabeth Kramer (Groningen) 0-2

Darja Koullen (Heerlen)- Kirsty Wahjuwibowo (Den Haag) 2-0

Lisa Schep (Hoogeveen)-Jasmijn Scholtens (Hoogeveen) 0-2

Luise Gabbert (Bennekom)-Ilse Barf (Leek) 1-1

Suzanne Staal (Groningen)-Luna Eever (Assen) 2-0

Tamar Visser (Bartlehiem)- Marie Gabbert (Bennekom) 2-0

Maaike de Bruiin (Reeuwijk) was vrij.

De stand boven in: 

1. Staal 4

2 t/m 6. Barf, Koullen, Visser, Scholtens en L. Gabbert.

Toegevoegd op: 03-05-2016 15:34 door Stichting The Hague Open

02-05-2016

Aspiranten Meisjes
Ontmoetingscentrum Morgenstond
1e Eeldepad 3a
2541 JG Den Haag

Aanvang: 13:00 uur

Elisabeth Kramer

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl