Luise Gabbert steelt de show

Den Haag – Haar oudere zus Marie hield vorig jaar kampioene Melanie Voskuil knap in bedwang en ging met de combinatieprijs naar huis. Luise Gabbert stal gisteren de show op het Nederlands damkampioenschap voor meisjes aspiranten. Tien jaar is ze pas maar ze damt - en ze eet - als een grote meid. Eerst presteerde ze het zelfs Ilse Barf finaal weg te spelen. Dat wilde de titelverdedigster na afloop zelf ook best toegeven, opgelucht als ze was dat ze nog met de schrik (lees: een punt) was vrijgekomen. De piepjonge Bennekomse stond volgens de computer huizenhoog gewonnen. Na een afwikkeling en een uitgewoede stelling had ze echter nog succes met een finesse en een eindspel dat voor Barf niet meer te redden was. Opgejaagd door de klok deed de jongste Gabbert een remiseaanbod dat uiteraard grif werd geaccepteerd.

In de middagronde bleef Luise Gabbert netjes op de been tegen Suzanne Staal. De Groningse koploopster overzag in het middenspel een winst-in- één maar kon de hechte defensie van haar opponente niet slechten.

’s Ochtends stond ze na een slagwisseling een schijf voor tegen Luna Eever (boekte tegen Maaike de Bruin haar tweede zege) en maakte in de afwerking geen fout.

Suzanne Staal werd op kop achterhaald door Ilse Barf die profiteerde van een onnauwkeurigheid van Jasmijn Scholtens. Tamar Visser deed hele goede zaken. Tegen Marie Gabbert plaatste ze in het late middenspel succesvol een omklemming wat tot schijf- en later partijwinst leidde. Een mooie omsingeling tegen de sterke Darja Koullen leverde eenzelfde resultaat op. De sportieve Limburgse, ook een goed turnster, kreeg tegen Kirsty Wahjuwibowo na een mooie positiepartij loon naar werken. De Haagse Kirsty bezorgde op haar beurt Linsey van Leeuwen een onbespeelbare rechtervleugel wat beslissend was. Jasmijn Scholtens kon na een daverende damcombinatie tegen Lisa Schep al snel van de zon gaan genieten. De tweede Groningse, Elisabeth Kramer, voerde steeds meer de druk op tegen Linsey van Leeuwen en beslechtte het pleit met een combinatie. Tegen Marie Gabbert kwam ze na een spannend klassiekje in het eindspel twee schijven voor maar nam genoegen met remise.

Schooldamtoernooi

Als nevenactiviteit ging het Den Haag Topsport schooldamtoernooi van stapel. Veertien kinderen van de De la Reyschool, De Ark en de Willem de Zwijgerschool werkten elk zeven partijtjes van ieder tien minuten bedenktijd af. De Ark nam het hele erepodium voor zijn rekening. De grootste beker ging naar Lilian Pijp met elf punten. Mark Beurze had dezelfde score beschikte over mindere weerstandspunten. Het brons was voor Daan Visscher met tien punten. De overige deelnemers kregen allemaal een medaille met een groen-geel lint.

Uitslagen derde ronde: 

Suzanne Staal (Groningen)-Luise Gabbert (Bennekom) 1-1

Ilse Barf (Leek)-Jasmijn Scholtens (Hoogeveen) 2-0

Tamar Visser (Bartlehiem)-Darja Koullen (Heerlen) 2-0

Maaike de Bruin (Reeuwijk)-Luna Eever (Assen) 0-2

Marie Gabbert (Bennekom)–Elisabeth Kramer 1-1

Kirsty Wahjuwibowo (Den Haag)-Linsey van Leeuwen (Huissen) 2-0

Lisa Schep was vrij.

De stand boven in: 1 t/m 3. Staal, Visser en Barf 5, Luise Gabbert en Eever 4.

Toegevoegd op: 03-05-2016 19:33 door Stichting The Hague Open

02-05-2016

Aspiranten Meisjes
Ontmoetingscentrum Morgenstond
1e Eeldepad 3a
2541 JG Den Haag

Aanvang: 13:00 uur

Ilse Barf

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl