Ilse Barf is weer helemaal terug

Den Haag Ilse Barf leek op het Nederlands damkampioenschap voor meisjes aspiranten nog niet echt in topvorm. In de vijfde ronde was de titelverdedigster echter weer helemaal terug. In de topper tegen koploopster Suzanne Staal maakte ze al snel oorlog. De piepjonge Groningse liet zich ook niet onbetuigd waarna het een harde strijd werd. Met sterk spel forceerde de Leekster damster schijfwinst. Toen zij een winnende combinatie over het hoofd zag, had Staal zoveel compensatie dat remise onvermijdelijk leek. In het zicht van de haven ging het echter toch nog fout waardoor Barf de leiding kon overnemen.

Tamar Visser verzuimde zich mede op kop te nestelen. Luna Eever stond na een klein zetje volkomen verloren maar een onnauwkeurigheid van de Friezin kostte haar de zege waar ze zichtbaar moeite mee had. Marie Gabbert remiseerde keurig met de sterke Darja Koullen. Zeker in de slotfase koos de Bennekomse telkens voor de juiste zet. Zus Luise Gabbert was opnieuw in tranen. De kleine smaakmaakster van dit NK werd dit keer getroost door CMT-trainster Heike Verheul na haar nederlaag tegen Lisa Schep. De drie jaar oudere Hoogeveense profiteerde keurig van een positiefout en sloeg ook nog eens combinatief toe. Kirsty Wahjuwibowo sloeg in een positiepartij met een doorbraak toe in de slotfase waarna het verweer van Elisabeth Kramer was gebroken.

Bij Maaike de Bruin kon de vlag in top. De Reeuwijkse behaalde na een damcombinatie haar eerste (echte) punt en kon daar gemengde gevoelens bij hebben. Want Linsey van Leeuwen mocht bepaald niet mopperen dat de partij nog in remise eindigde.

Tijdens de ronde werden opnamen gemaakt door Den Haag Sport TV, die van a.s. maandag 18.00 uur t/m woensdagmiddag in de regio Haaglanden elk uur worden uitgezonden op Ziggo kanaal 34. De uitzending kan ook worden bekeken via facebook.com /denhaagsporttv, via YouTube en via internet (denhaagsport.nl).

Uitslagen vijfde ronde: 

Suzanne Staal (Groningen)-Ilse Barf (Leek) 0-2

Tamar Visser (Bartlehiem)-Luna Eever (Assen) 1-1

Marie Gabbert (Bennekom)-Darja Koullen (Heerlen) 1-1

Lisa Schep (Hoogeveen)-Luise Gabbert (Bennekom) 2-0

Elisabeth Kramer (Groningen)-Kirsty Wahjuwibowo (Den Haag) 0-2

Linsey van Leeuwen (Huissen)-Maaike de Bruiin (Reeuwijk) 1-1

De stand bovenin: 1. Barf 8, 2 t/m 4. Visser, Staal en Eever 7, 5 t/m 8. Marie

Gabbert, Darja Koullen, Lisa Schep 6.

.

Toegevoegd op: 05-05-2016 20:11 door Stichting The Hague Open

02-05-2016

Aspiranten Meisjes
Ontmoetingscentrum Morgenstond
1e Eeldepad 3a
2541 JG Den Haag

Aanvang: 13:00 uur

Elisabeth Kramer

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl