Barf, Visser of toch nog Koullen?

Den Haag – Wie wordt er kampioen op het NK meisjes aspiranten? De beste papieren zijn voor titelverdedigster Ilse Barf die een punt losstaat. Tamar Visser zit met een punt achterstand op het vinkentouw. Darja Koullen komt sterk opzetten en kan ook nog de titel bemachtigen. Dan moet ze in de slotronde in elk geval dan wel Ilse Barf verslaan. Tamar Visser treft dan subtopper Jasmijn Scholtens. Barf wilde wel weer dammen maar kreeg pas heel laat beet tegen de taaie Luna Eever die een afwikkeling onderschatte en in een kansloos eindspel belandde.

Tamar Visser velde in een klassiekje met een leuke combinatie Suzanne Staal, die na twee nederlagen op rij naar de middenmoot is teruggevallen. Beide speelsters hadden het een zet eerder wel beter kunnen doen. Darja Koullen rukte al snel op naar de damlijn waartegen Lisa Schep geen enkel verweer had. Kirsty Wahjuwibowo kwam in een klassieke partij steeds beter te staan tegen Marie Gabbert. WSDV’s paradepaardje knokte voor wat ze waard was en sleepte keurig nog een remise uit het vuur.

Jasmijn Scholtens deed aan positieverbetering ten koste van Linsey van Leeuwen. Een combinatie naar dam was beslissend. Luise Gabbert kon weer breeduit lachen. Maaike de Bruin hield lang stand maar moest zich na een klein zetje gewonnen geven. Ook trainster Heike Verheul van beide Gabbertjes had reden tot vreugde. Zij is benoemd tot nationaal vrouwenmeester, evenals haar partner Wouter Ludwig bij de mannen.

Sneldammen

Als nevenactiviteit stond een sneldamtoernooi in de buitenlucht op programma. Bij de meisjes ging de eerste prijs naar Darja Koullen, gevolgd door Jasmijn Scholtens en Luna Eever. Berke Yigitturk troefde alle jongens af. Akosh Kardos en Wouter Sosef eindigden als tweede en derde.

Ook gisteren snorde er weer een tv-camera in de speelzaal. De opnamen werden dit keer gemaakt door Haagse Dingen. Het programma kan binnen enkele dagen worden bekeken op de website www.haagsedingen.nl

Uitslagen zesde ronde: 

Luna Eever (Assen)-Ilse Barf (Leek) 0-2

Suzanne Staal (Groningen)-Tamar Visser (Bartlehiem) 0-2
Kirsty Wahjuwibowo (Den Haag)-Marie Gabbert (Bennekom) 1-1

Darja Koullen (Heerlen)-Lisa Schep (Hoogeveen) 2-0

Jasmijn Scholtens (Hoogeveen)-Linsey van Leeuwen (Huissen) 2-0
Maaike de Bruiin (Reeuwijk)-Luise Gabbert (Bennekom) 0-2

Elisabeth Kramer was vrij.

De stand bovenin: 1. Barf 10, 2. Visser 9, 3. Koullen 8, 4 t/m 7. Staal, Marie Gabbert,

Eever en Scholtens 7.

Toegevoegd op: 06-05-2016 18:29 door Stichting The Hague Open

02-05-2016

Aspiranten Meisjes
Ontmoetingscentrum Morgenstond
1e Eeldepad 3a
2541 JG Den Haag

Aanvang: 13:00 uur

Lisa Schep

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2023 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl