Darja Koullen leidt bij Junioren meisjes

Na de eerste speeldag gaat Darja met vier punten aan de leiding, gevolgd door Marieke, die twee remises wist te noteren. Vandaag maar één ronde.

Tamar Visser en Luna Eever zaten na een verliespartij eerder in het toernooi, vol op de winst tegen elkaar. De partij liep dan ook tot de 28e zet gelijkwaardig op. Op dat moment echter maakt Luna een grote fout door 11-17 te spelen. Tamar ruilde eerst wat schijven van het bord om vervolgens een vernietigende combinatie uit te halen. Luna speelde nog even door maar gaf toonde haar respect door snel daarna op te geven.

Een belangrijk duel speelde zich af tussen titelverdedigster Marieke Altena en koploopster Darja Koullen. Marieke had eerder in het toernooi al punten laten liggen en opende agressief. Darja speelde dit met haar kenmerkende stijl tegen. In het middenspel waren de kansen voor Darja. Het is lastig om de zet te vinden waar Marieke de fout in gaat want Darja speelde elke zet ijzersterk. Marieke greep met een terugruil een laatste strohalm maar kon verlies niet meer voorkomen. Darja gaat met drie gewonnen partijen overtuigend aan de leiding.

  

Toegevoegd op: 15-07-2016 11:47 door Damclub Rijnsburg

13-07-2016

Junioren Meisjes
Sportpark VV Katwijk
De Krom 57
2221 KK Katwijk aan Zee

Aanvang: 09:00 uur

Tamar Visser

Organisatie:

 
Copyright 2023 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl