Kopgroep scheidt zich van het peloton - vierde speeldag

Tijdens de vierde speeldag gaat het erom om bij de bovenste spelers aan te sluiten of voorsprong verder uit te bouwen. Het zal erom gaan spannen in deze ronde bij de koplopers en achtervolgers.

De partij Vincent tegen Jorne was voor beide spelers een laatste kans om bij de kopgroep aan te sluiten. Er stond dus nogal wat op het spel. Vincent kwam weer met zijn kenmerkende verrassing op de 25e zet waarbij wel wat vraagtekens geplaatst werden of dit goed zou zijn. Jorne kreeg de betere positie maar Vincent Vincent liet zich niet onder de voet lopen. Hij miste zelfs nog een lokzet op de 47e die echter door Jorne werd gezien en die tot verlies van Jorne zou leiden. In plaats daarvan eindigde de partij in remise.

Rudi speelt het hele toernooi al prima partijen. Deze keer was René het slachtoffer. René bouwde zijn stand wat slordig op. Rudi was er vervolgens als de kippen bij om een gemene forcing uit te halen. Op het moment dat Rudi een dam had, leek de partij gewonnen. Maar René haalde met een fraaie combinatie de dam weer van het bord. Rudi bleef nog wel een schijf voor en wist de partij met een damoffer op originele wijze te winnen.

In de partij van Simon tegen Marco koos Simon voor de aanval. Marco bouwde zijn stand niet handig op en liep in een combinatie. In de analyseruimte werd verrast gereageerd toen de Simon de combinatie niet nam. Had hij deze wel gezien? Omdat de combinatie niet werd genomen kreeg Marco de kans zich terug te vechten in de partij. Beide spelers gingen met een dam het eindspel in en hierin speelde Marco het iets handiger dan Simon. Door overmachtseindspel trok Marco de partij naar zich toe.

Het duel tussen Machiel en Tristan was er eentje waarin beide spelers absoluut niet wilde verliezen. Tristan koos een voorzichtige voortzetting waardoor Machiel wat sterker kwam te staan. Machiel bracht er wat trucjes in maar deze werden door Tristan allemaal gezien. In het eindspel offerde Machiel een schijf om naar dam te komen. Tristan kan die dam echter voorkomen door terug te offeren waarna beide spelers besloten tot remise.

Tom speelde zijn sterkste partij tot nu toe tegen Berke. Berke koos de aanval maar Tom nam een tegenaanval. Tom miste op de 22e zet een verrassende schijfwinst maar ondanks dat was zijn stand nog steeds prima. De aanval van Berke ging van bord en beide spelers voerden de druk maximaal op. Tom offerde een schijf voor doorbraak naar dam maar Berke kon dit nog net afwikkelen naar remise.

Na 6 ronden gaat Berke aan de leiding met 9 punten, op één punt gevolgd door Marco de Leeuw. Direct daarachter Machiel met 7 punten. Het peloton van 6 punten wordt aangevoerd door Tristan, daarna Jorne en de verrassing van dit toernooi: Rudi van Velzen.Op gepaste afstand volgen Vincent, Simon, René en Tom. Nog drie ronden te gaan voor de definitieve klassering bekend is.
   

Toegevoegd op: 15-07-2016 12:00 door Damclub Rijnsburg

11-07-2016

Aspiranten Algemeen
Sportpark VV Katwijk
De Krom 57
2221 KK Katwijk aan Zee

Aanvang: 12:00 uur

Simon Harmsma

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2023 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl