Darja neemt titel van Marieke over

Met nog één ronde te gaan is Darja Koullen al kampioen bij de junioren meisjes. De eerstejaars aspirant tekende in ronde 5 remise tegen Luna, om zo haar titel veilig te stellen.

In de 4e ronde namen Marieke Altena en Luna ever het tegen elkaar op. Marieke opende aanvallend en bouwde een vuist op. Luna probeerde te voorkomen dat Marieke in de aanval kwam en bezette het centrum. Uiteindelijk wist Luna haar terug te dringen, maar dit leverde haar een randschijf op veld 26 op. Luna wilde vervolgens te snel het centrum bezetten waardoor ze een slechte binding (26 en 28) op het bord kreeg. Marieke wist hier optimaal van te profiteren met een kaatsingszet. Met twee schijven meer speelde Marieke uiteindelijk gemakkelijk naar de winst.

Darja kreeg in haar partij tegen Tamar de kans een grote stap richting de titel te zetten, als ze de partij zou winnen. Een kans die Darja met beide handen zou aangrijpen, ondanks het goede spel van Tamar, die zeer aanvallend opende. Na vergeefs oplopen besloot Darja de aanval eraf te ruilen en zelf het centrum te bezetten. Het plan om op de lange vleugel van Tamar door te breken werd voorkomen en Tamar leek het remisegaatje gevonden te hebben. Toen maakte ze echter alsnog een foutje, waardoor Darja won en met een monsterscore van 8 punten uit 4 wedstrijden overtuigend aan de leiding ging.

Ronde 5
In de wetenschap dat remise voldoende zou zijn om Nederlands Kampioen Junioren meisjes te worden, speelde Darja in de middagronde een rustige opening tegen Luna. Deze laatste koos met een volle korte vleugel niet voor de beste voortzetting, waardoor Darja een combinatie kon uithalen. Het bleek echter onvoldoende voor winst en dus werd tot remise besloten en kon de nieuwe Nederlands Kampioene al een ronde voor het einde gekroond worden..

De grootste verrassing deze dag was echter de prachtige overwinning van Tamar op Marieke. De dames kregen een Keller opening op het bord waarbij Tamar vol in de aanval ging. Marieke deed op haar beurt een poging tot omsingelen maar koos niet de beste voortzetting. Niet lang daarna forceerde Tamar schijf- en partijwinst. Een zeer knappe overwinning van de regerend Aspiranten Kampioene op de Kampioen 2015 Junioren meisjes.    

Met dank aan Denise van Dam voor haar technische verslag

Toegevoegd op: 15-07-2016 18:11 door Damclub Rijnsburg

13-07-2016

Junioren Meisjes
Sportpark VV Katwijk
De Krom 57
2221 KK Katwijk aan Zee

Aanvang: 09:00 uur

Khaliun Eever

Organisatie:

 
Copyright 2023 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl