Berke Nederlands Kampioen aspiranten

Machiel Weistra werd in Katwijk 2e. In een spannende barrage om de 3e en 4e plaats was Jorne Marco net te slim af. Jorne 3, Marco 4.

Verslag laatste ronde - door Steven den Hollander:

Bij de partij tussen René en Machiel wilden beide spellers het maximale. René om stiekem nog het podium op te klimmen en Machiel om de titel weg te kapen. Machiel bracht een voorbereide afwijking in de kelleropening op het bord. De aanval die hieruit volgde werd door René prima omsingeld. Beide spelers maakte er een leuk duel van, met ook nog spanning later in de partij. Desondanks eindigde deze partij in remise, waarna Machiel sowieso een podiumplek had.

Het duel tussen Tom en Simon was een duel van aanval tegen de omsingeling. Hierin leken de aanvallende schijven, vertegenwoordigd door Simon, het de omsingelende kant van Tom, lastig te maken. Het tempivoordeel van Simon werd later in de partij door Tom geneutraliseerd. Beide spelers besloten geen onverantwoorde risico’s meer te nemen en namen genoegen met remise.

Tristan hield in de opening de boot nog af tegen Vincent, maar besloot later om zijn kansen op een hekstelling te zetten. Deze hekstelling kwam niet op het bord, want Vincent nam een voordelige 3 om 3 ruil.  Vincent had erg veel tempi, en het was Tristan die moest verdedigen. Hierin slaagde hij uiteindelijk met verve. Een afruil in het late middenspel bezorgde beide spelers een verdiende remise.

Het duel van de dag was tussen local hero Marco en koploper Berke. Marco moest winnen om kampioen te worden en ook Berke was met een remise nog niet zeker van de titel. Marco koos in de opening om te gaan voor een aanval, maar dit liet Berke niet toe. Berke kwam beter en beter te staan, maar ging toch niet volledig voor zijn winstkansen. Met een remise zaten beide spelers in de wachtkamer. Berke zag Machiel remise spelen en was daarmee kampioen. Gefeliciteerd! Machiel werd door deze remise knap tweede.

De derde plek was de enige overgebleven podiumplek. Hiervoor was Jorne Huiting ook nog in de race. Aanvankelijk wist hij niet veel te bereiken tegen de goed spelende Rudi van Velzen. Rudi verdedigde prima zijn stand en ging naar een remise-achtig eindspel toe. Jorne toonde zijn klasse door te blijven doorspelen, elk kansje pakkend wat hem geboden werd. Analytisch was de stand nog remise, maar dat dit door Rudi niet gevonden werd is zeer begrijpelijk. Jorne won.

Jorne en Marco bleken allebei op de derde plek geëindigd te zijn. Beide matadoren moesten dus een barrage spelen. Hierin toonde Jorne zich de handigste speler en met een winstpartij in de tweede ronde pakte hij de derde plek.

    

Toegevoegd op: 16-07-2016 17:44 door Damclub Rijnsburg

11-07-2016

Aspiranten Algemeen
Sportpark VV Katwijk
De Krom 57
2221 KK Katwijk aan Zee

Aanvang: 12:00 uur

Machiel Weistra

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2023 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl