Peperkoek en quatre-mains

Vanochtend werden zes spelers wakker in de bungalows geregeld door de organisatie. Twee anderen verblijven op dezelfde camping, maar waarschijnlijk was het rumoer bij hen een stuk minder.

Gek genoeg is het dameshutje een stuk rustiger dan die van de jongens, maar 's ochtends mochten we het meemaken. De bungalow is voorzichtig uitgedrukt niet heel ruim en wanneer daar zes personen met hun bagage in moeten passen, is dat constant meten. Wanneer daar vijf jongens in moeten na een lange dag achter een dambord zitten, gaat de bank kapot. Het verhaal gaat dat de bank het geen uur heeft overleefd omdat de één op de ander sprong, maar wie weet, wij zaten aan de andere kant van het veld, waarschijnlijk al slapend. Het ontbijt verliep niet minder chaotisch, waarna Wouter nooit meer vergeet dat ontbijtkoek in Limburg peperkoek genoemd wordt en Darja de rest van de week niet meer kan vergeten dat peperkoek niet de meest gangbare naam is. 


De wedstrijd kon een paar minuten na negen beginnen, problemen met de techniek werden snel opgelost. Tijdens de wedstrijden wordt de lunch nauwelijks aangeraakt, maar de snelle Jelles vliegen er door heen. Wat overigens niet te merken is in de duur van de wedstrijden. Na de derde ronde begint de tweede nevenactiviteit. Omdat de hele lobby opeens vol zit met bridge spelers, verplaatsen we naar de chillruimte. Acht teams van twee spelers die samen een wedstrijd spelen, om en om mogen zetten, maar daarover niet mogen overleggen vermaken zich deze middag. De teams zijn samengesteld uit een 'topper' en een 'tobber', wat een mooi schouwspel oplevert als ze van elkaar het plan niet doorhebben. Maar langzaamaan worden speelstrategieën bedacht en worden de relaties steeds harmonischer. 

Op het menu staat curry, ook de relatie met de keuken verloopt gelukkig steeds harmonischer. Een doos met spelletjes staat klaar, vanavond een vrije avond! 

Door Anne-Wil

Toegevoegd op: 11-07-2017 15:51 door Damclub Eye-T Webdesign / OG

10-07-2017

Aspiranten Algemeen
MFA de Heerd / Dorpshuis
Griftstraat 8
8181 VZ HEERDE

Aanvang: 10:00 uur

Machiel Weistra

Met dank aan:

KNDB
Dorpshuis Heerde
Jan Nienhuis Stichting
Rabofonds
Slagerij van Guilik
Eye-T Webdesign
Organisatie:

 
Copyright 2023 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl