Tweede ronde

De spelers hadden een lange dag voor de boeg aangezien ze naast het aanreizen deze dag ook twee ronden moesten spelen. De tweede ronde begon een half uur na de laatste partij van ronde één, om 16:00 uur.

In deze ronde speelde Wouter Sosef tegen Berke Yigďtturk. Na een paar zetten werd er al flink geruild om zo het initiatief in het spel te nemen. Het neigde naar een klassieke stand waar Berke een kans zag om het spel om te zetten naar een flankspel en zo op de linkervleugel van wit druk te zetten. Dit is op zich geen probleem, maar onder deze druk maakte Wouter een foutje. Hij liep achter een schijf van zwart, wat ertoe leidde dat Berke met een vrij tempo een 'plakker' kon maken en zo een doorbraak naar dam had. Een paar zetten later gaf Wouter op. Achterlopen is altijd oppassen!

Darja Koullen mocht de vrouwelijke eer verdedigen tegen Emre Hageman. Darja neemt al vrij snel een veld in op de rechterflank. Dit is een spel waarbij wit druk probeert te zetten om zo hopelijk een doorbraak te kunnen maken. Dit vereist zeer secuur spel. Echter gaat dit niet helemaal naar wens voor wit en er valt een gat waar Emre met een mooie combinatie een schijf winst afdwingt. Na een secuur eindspel eindigt het in een 4 om 2 in het voordeel van Emre, wat hij omzet tot winst.

Rudi van Velzen speelt deze ronde tegen Machiel Weistra. De beide heren spelen een gelijkwaardige partij waar Machiel het initiatief had. Dit kon Rudi zo'n 40 zetten verdedigen tot hij een gat liet vallen die leidde tot een combinatie tot dam voor Machiel. Na deze combinatie gaf Rudi zich gewonnen.

Jorne Huiting speelt tegen Ákosh Kardos. Jorne is de enige die in de eerste ronde zijn partij heeft gewonnen, en is van plan deze voorsprong in het klassement niet uit handen te geven. Na een behouden opbouw en een paar ruiltjes lijkt Jorne een flankspel op het bord neer te zetten wat direct word afgebroken door zwart. Zwart ziet kansen tot doorbraak naar dam, echter leidt dit er ook toe dat wit dam haalt. Zodoende eindigt de partij in een gelijkwaardige stand waar remise op zijn plaats is.

Simon Harsma tegen Tom Rinner. Tom neemt al vroeg in de partij het initiatief en zet druk op wit, wat ertoe leidt dat Tom met een combinatie een schijf voor komt. Dit betekend echter nog niet per definitie dat het winst is. Simon speelt het door, echter door secuur spel van Tom eindigt Simon in een oppositie waarbij hij meerdere schijven moet offeren om doorbraak te maken naar dam. Deze dam is is echter direct weer van het bord doordat Tom een valletje heeft opgezet. Tom wint de partij.

Na deze lange eerste dag zijn de spelers aan rust toe, want de volgende ronde begint al om 9 uur 'sochtends! Gelukkig is er dan slechts één ronde.

door Niek Regterschot

Toegevoegd op: 13-07-2017 13:47 door Damclub Eye-T Webdesign / OG

10-07-2017

Aspiranten Algemeen
MFA de Heerd / Dorpshuis
Griftstraat 8
8181 VZ HEERDE

Aanvang: 10:00 uur

Jorne Huiting

Met dank aan:

KNDB
Dorpshuis Heerde
Jan Nienhuis Stichting
Rabofonds
Slagerij van Guilik
Eye-T Webdesign
Organisatie:

 
Copyright 2023 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl