NK titels gaan naar Gelderland

HEERDE – CMF Machiel Weistra uit Heteren heeft de titel NK dammen voor aspiranten (tot 16 jaar) overgenomen van Berke Yigitturk uit Den Haag die tweede werd. De derde plaats was voor Emre Hageman. Bij de junioren meisjes ging de titel naar de Lunterse Melanie Voskuil, die de barrage wist te winnen van Tamar Visser uit het Friese Wyns. Derde werd de Groningse Suzanne Staal.

De jeugdcommissie had met de indeling van de partijen rekening gehouden met een potentiële clash op de podiumplaatsen en werd daarin niet teleurgesteld.

Met het ingaan van de laatste ronde stonden Machiel en Berke met meer dan 3 punten los van de achtervolgers en één punt verschil onderling. Zij wisten zich dus verzekerd van het podium, maar zouden in een rechtstreeks duel nog om de kleur van de medaille moeten strijden. Berke zou dus risico moeten nemen om de titel succesvol te verdedigen. Machiel speelde het echter keurig uit op remise en wist daarmee de titel veilig te stellen. Daarachter was nog van alles mogelijk. Emre wist met winst op de Hoogeveense Wouter Sosef de derde plaats veilig te stellen, waar Jorne Huiting uit Doetinchem niet langs de Culemborgse Simon Harmsma wist te komen.

Bij de junioren meisjes eindigde de finale dag in een deceptie voor de Friese Tamar Visser. Met louter gewonnen partijen leek ze de titel te gaan pakken, echter Melanie wist in de laatste ronde langszij te komen met winst in een rechtstreeks duel. Een barrage was noodzakelijk om de winnaar te bepalen. Melanie had de mentale voorsprong van de winstpartij eerder die dag en bleek over stalen zenuwen te beschikken. Dat bracht haar de titel.

De damtalenten vertrekken eind juli met Team KNDB naar Wit Rusland, waar het EK jeugd wordt gehouden.

Verslagen, foto’s en partijen van het NK junioren meisjes op: http://jeugddammen.com/toernooi.php?TID=149

  

Op veler verzoek hieronder het verhaaltje van de slotceremonie.
  Verhaaltje slotceremonie

Toegevoegd op: 16-07-2017 21:31 door Damclub Eye-T Webdesign / OG

10-07-2017

Aspiranten Algemeen
MFA de Heerd / Dorpshuis
Griftstraat 8
8181 VZ HEERDE

Aanvang: 10:00 uur

Darja Koullen

Met dank aan:

KNDB
Dorpshuis Heerde
Jan Nienhuis Stichting
Rabofonds
Slagerij van Guilik
Eye-T Webdesign
Organisatie:

 
Copyright 2023 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl