Team KNDB aangekomen in Vitebsk

Na een lange reisdag van ongeveer twaalf uur is team KNDB gearriveerd in Vitebsk (Wit-Rusland). De reis is spoedig verlopen en de eerste kennismaking met het hotel en eten is gemaakt.

Zondagmorgen 30 juli is team KNDB met 32 mensen vertrokken naar Wit-Rusland voor het EjK dammen. Om 8.00 uur 's ochtends moest iedereen zich present melden bij de 'Belavia Check-In balie', en iedereen was op tijd. De coaches hadden (na het stressen van vorig jaar) rekening gehouden met de eventuele drukte op Schiphol. Dit viel gelukkig allemaal reuze mee en we stonden ruim van te voren bij de gate. Tot nu toe alles voorspoedig en volgens plan!

Bij de vlucht met Belavia maakten wij het eerst kennis met het Wit-Russische voedsel. Onze lunchbox bestond uit iets wat leek op bruine bonen met kip en anderhalve sperzieboon, een droog wit bolletje en een stukje tomaat. Sinaasappelsap kennen ze in Wit-Rusland niet, dit was voor Alex dan ook het enige minpunt van de dag. 

Na een geruisloze vlucht van drie uur kwamen we aan in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland. Toen we bij de paspoortcontrole aan waren beland kreeg Nick na het maken van een foto een corrigerende tik. Foto's maken is hier helaas verboden en dit is wel even wennen voor team KNDB. Zonder al te veel problemen kwamen we door de paspoortcontrole en konden wij de koffers ophalen. De bus voor de vier uur durende rit richting Vitebsk stond daar al klaar.

De busreis verliep voorspoedig. Het uitzicht was niet heel erg variŽrend: alleen maar bomen... Na twee uur hadden we een tussenstop en had iedereen de gelegenheid om even de benen te strekken en wat lekkers te eten. Toen de buschauffeur de motor weer startte wisten we dat we weer moesten instappen. Twee uur later arriveerden we bij het onderkomen van team KNDB voor dit toernooi. 

De eerste indruk van het hotel had Wouter Wolff mooi verwoord: ''Een hotel met een jaren 50 luxe." Het duurde even voordat de receptie de kamers beschikbaar stelde, maar het lange wachten werd beloond en iedereen kon zijn of haar kamer op rond een uur of 21.30. Het eten viel iedereen reuze mee. 

Eens kijken wat de rustdag van morgen ons brengt! Groetjes vanuit Vitebsk.

PS. Neem ook eens een kijkje op de facebookpagina's spelers van team KNDB:
- Akosh: https://www.facebook.com/akoshdamt/ 
- Yneke: https://www.facebook.com/ynekesdammen/
- Emre: https://www.facebook.com/emrehageman/

  

Toegevoegd op: 31-07-2017 12:41 door Team KNDB

01-08-2017

AL Algemeen
Wit Rusland

Vitebsk

Aanvang: 10:00 uur

Melvin Koullen

Met dank aan:

Twijg IT
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl