Slump en Weistra op titelkoers

Vandaag werd de tweede dubbele ronde gespeeld, en aan het einde van die dag staan Machiel Weistra en Jitse Slump bovenaan in hun categorieën.

Een dubbele ronde betekent weer om 07:30 het nest uit voor het ontbijt. De havermoutpap die eerder deze week al geserveerd was, werd ook ons nu weer voorgeschoteld. Het viel veel mensen weer niet in de smaak. De teambijeenkomst kunnen veel spelers nu wel dromen. Alex vermeldde nog dat vanmiddag tussen de rondes geen bijeenkomst meer gepland was, dus teleurstellingen moesten snel verwerkt worden, om zo ook er in de middagronde weer te staan.

Degenen die het meeste profiteerden van de zware middagronde waren Machiel en Jitse. Jitse mocht aantreden tegen de ervaren titelkandidaat Valjuk. In de opening dwong Jitse via een fraai offer van Dussaut zijn tegenstander naar de rand. Dit kleine voordeeltje maakte hij grootmeesterlijk af. Met deze overwinning loopt Jitse nog verder uit op zijn concurrentie. Machiel mocht aantreden tegen de ex-wereldkampioen: Protodyakonov. Na een spannende partij nam de Russische tegenstander een grote ruil die voordelig uitpakte voor Machiel. In een lastig eindspel met veel schijven wist Machiel telkens de beste zetten te produceren, wat uiteindelijk tot een prachtige winstpartij leidde. Hier eindigde het positieve nieuws niet, want lijstaanvoerder Illin verloor. Mede door dat resultaat staat Machiel nu één punt los.

De toekomst zal uitwijzen of Jitse en Machiel deze positie kunnen vasthouden.

Het verhaal van Puck Boudens en haar een-om-drie kan de thuisblijver ook niet onthouden worden. Puck had namelijk een prachtige een-om-drie uitgehaald en dit moest zij even op een parmante manier meldden aan coach Stijn. Van achter het bord maakte zij dit duidelijk op een creatieve manier: grote glimlach + drie vingers opsteken met één hand + één vinger opsteken met de andere hand en daarbij naar zichzelf wijzen. Dit schouwspel was voor haar tegenstander de druppel die de emmer deed overlopen en niet veel later gaf het Turkse meisje op.

Het resultaat van de dag voor Team KNDB was in ronde zes: +1 en in ronde zeven: -2. In het totaal staat Team KNDB nog op een plusscore van twee. Morgen volgt de één-na-laatste ronde. Met het Zwitserssysteem is nog veel mogelijk. Spannend!

Opnieuw de hartelijke groetjes! Welterusten.

    

Toegevoegd op: 05-08-2017 22:59 door Team KNDB

01-08-2017

AL Algemeen
Wit Rusland

Vitebsk

Aanvang: 10:00 uur

Wouter Wolff

Met dank aan:

Twijg IT
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl