Het toernooi is nu écht begonnen

Vandaag stond ronde acht op het programma. In deze voorlaatste ronde heeft Team KNDB uitstekend gescoord, namelijk +11! Dit brengt de totaalscore op +13. Veel lachende en blije gezichten kwamen de analyse ruimte binnen en dit zorgde voor uitermate tevreden coaches.

‘Het toernooi is nu écht begonnen’, met deze woorden begon Alex vandaag de teambijeenkomst. De oplettende lezer zal opmerken dat dit citaat onjuist is, het toernooi is immers 1 augustus begonnen. Dit is juist, maar Alex benoemde dit om duidelijk te maken dat er, ondanks dat er nog maar twee rondes gespeeld moeten worden, nog heel veel mogelijk is. Iedereen moest dus scherper dan scherp zijn vandaag!

Een ander punt waar we het even over moeten hebben is het nieuwe boek van Johan Krajenbrink: ‘simpel positiespel’. Voordat we vertrokken had Alex een stapeltje meegekregen met als opdracht om die te verkopen (en bij de verkoop zou Team KNDB een kleine bijdrage per verkocht boek krijgen). Tot op heden hadden wij als coaches daar nog geen geschikt moment voor gevonden, tot vandaag. Nadat Stijn een prachtig presentatie bordje had gemaakt kon de verkoop beginnen… geen succes. Er miste nog wat esthetische aankleding dachten we en nadat we een vaasje rozen bij de boeken hadden gezet ging het beter. Na ongeveer vijf minuten moest een verdwaalde Italiaan toch even kijken wat daar nou aan de hand was. En warempel: boek één was verkocht! Helaas bleef het hierbij, morgen hopelijk meer succes.

De vrije middag werd wederom goed besteed om energie bij te tanken. De spelers gingen weerwolven, voetballen of op de WiFi. Aan het einde van de middag moest er natuurlijk op de één of andere manier voetbal gekeken worden. Via de iPad van vader Boudens kon de wedstrijd gestreamd worden. Iedereen moest bijna boven op elkaar zitten om de wedstrijd te kunnen zien. Gelukkig was er een aardige Wit-Rus die een mooie oplossing had: de TV aanzetten… Niet veel later zat iedereen achterover de wedstrijd te volgen op de flatscreen (niet letterlijk). Wij zijn blij dat wij op die manier getuigen hebben kunnen zijn van dit historische feit! Lekker gedaan leeuwinnetjes!

Morgen de laatste ronde. In veel categorieën is de spanning om te snijden en dit is zeker aan de spelers af te lezen. Neem bijvoorbeeld de groep van de junioren. Slump staat daar prachtig bovenaan met twaalf punten, gevolgd door Wolff, Cichocki en Waterink met tien punten. Morgen staat Slump – Wolff en Cichocki – Waterink op het programma: super spannend dus. Morgen zullen we weten of sommige Team KNDB-leden zich, net als de Oranje dames, Europees Kampioen 2017 mogen noemen.

De links naar de facebookpagina’s van sommige spelers:

 - Emre: https://www.facebook.com/emrehageman/

- Akosh: https://www.facebook.com/akoshdamt/ 

- Yneke: https://www.facebook.com/ynekesdammen/

- Michelle: https://www.facebook.com/MichelleDamt/

Voor de meest snelle uitslagen zie: 

http://chessarbiter.com/turnieje_warcaby.php
(Let op: niet Rapid toernooi aanklikken)
    

Toegevoegd op: 06-08-2017 21:21 door Team KNDB

01-08-2017

AL Algemeen
Wit Rusland

Vitebsk

Aanvang: 10:00 uur

Wouter Wolff

Met dank aan:

Twijg IT
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl