Slump en Weistra maken het waar!

Vandaag hebben de spelers van team KNDB wederom een plusscore gehaald, dit keer was het +2. Dit brengt het totaal op +15: een super resultaat! Verder stond ronde negen op het programma. Na deze speeldag zou alles duidelijk zijn. De spanning was om te snijden, maar Nederland heeft er naast de Oranjeleeuwinnen nog twee kampioen bij.

Deze laatste speeldag van het officiële toernooi begon wederom vroeg. Het was een bijzondere dag, want in Team KNDB waren twee jarigen. Zo werd de oudste van het stel, Marc Smijers, nog een jaartje ouder. Puck was de andere jarige en werd tien. Uiteraard werden ze toegezongen met het ‘lang zullen ze leven’ gevolgd door driemaal ‘Hoeraaa!!!’. Puck kreeg voor haar verjaardag een mooi Russisch damwerkboek met allerlei zetjes erin. Dat dit het juiste oefenboekje was bleek wel na de partij… 😉

De twee Internationaal Talenten mochten bij ronde negen tegen elkaar aantreden: Slump – Wolff. Slump, die aan een remise genoeg zou hebben voor de titel, had de mentaliteit van een echte kampioen en nam met remise geen genoegen. Op de opening, 1.32-28 17-22 2.28x17 21x21 vervolgde Jitse met het agressieve 3.35-30… de toon was gezet. In een spannende KVO-stelling kreeg Wolff stukje bij beetje steeds meer voordeel. Dit voordeel werd uiteindelijk zo groot dat Jitse een schijf moest offeren. In het eindspel wat daarna volgde was het remisegaatje niet meer te vinden en Jitse moest de strijd staken door Wouter de hand te geven. Complimenten voor Wouter die door dit goede resultaat in ieder geval de tweede plek veilig stelde. Door de winstpartij van Wouter stonden zowel Jitse als Wouter op twaalf punten, wat nu?! Wie was er nummer één en wie nou nummer twee? Coach Wouter was al druk aan het rekenen en kwam al snel tot de conclusie dat Jitse twee Solkov punten meer zou hebben dan Wouter, dit zou betekenen dat Jitse de uiteindelijke kampioen was. Niet veel later werd dit bevestigd en na al deze spanning en sensatie mag Jitse Slump met recht zich Europees Kampioen Junioren 2017 noemen. Wouter Wolff werd tweede en samen zorgen zij ervoor dat onze oranje kleur, op het junioren podium, overheerst.

Machiel Weistra stond voor aanvang van ronde negen één punt voor op zijn concurrent Danil Illin. Doordat Illin een betere weerstand had moest Machiel dit verschil behouden en winnen was dan ook de opdracht. Machiel speelde een goede partij en hij zat met gezonde spanning achter het bord. Toen Machiel zag dat Illin remise speelde op het bord naast hem twijfelde hij geen moment en stelde zelf ook meteen remise voor. Op het moment dat zijn tegenstander dit aanbod accepteerde wist hij het zeker: Europees Kampioen Aspiranten 2017! Machiel, die nog eerstejaars aspirant is, heeft deze titel meer dan verdiend. Van de negen partijen wist hij er maar liefst zeven te winnen! Een puike prestatie van de veertienjarige jongeman uit Heteren.

Door de goede prestaties van alle spelers van Team KNDB heeft Nederland een prachtige bronzen plek weten te bemachtigen in het landenklassement. Een uitermate goede prestatie!

Vanavond is de prijsuitreiking en de sluitingsceremonie. Dan zal er nog een verslagje volgen met wat foto’s.

(Voor alle detailuitslagen zie ‘Uitslagen’ bovenaan de pagina)

    

Toegevoegd op: 07-08-2017 16:53 door Team KNDB

01-08-2017

AL Algemeen
Wit Rusland

Vitebsk

Aanvang: 10:00 uur

Jitse Slump

Met dank aan:

Twijg IT
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl