Nick Waterink pakt zilver bij EjK Blitz

Op deze laatste speeldag vond het EjK Blitz plaats. Het toernooi met wederom negen rondes had een speeltempo van vijf minuten plus drie seconden per zet: sneldammen dus!

Vol goede moed startte de oranje delegatie aan het toernooi. Niet bij iedereen gingen de eerste rondes zoals gepland. Zo hadden we welpen meisjes geen top start en Jitse begon het toernooi met een teleurstellende drie uit vier. Voor hem leken de kansen op de tripple verstreken. Ook bij Wouter Wolff liep het Blitz onderdeel van dit EjK niet gestroomlijnd. Moegestreden van de lange week liet hij teveel punten liggen en zo verkeek hij zijn kansen op de titel.

Bij Nick liep het dit keer wel heel erg goed. Hij zette tegenstander na tegenstander van het bord en twee rondes voor het einde stond hij fier bovenaan, met ťťn punt voorsprong op zijn concurrentie. Helaas voor Nick moest hij in de een-na-laatste ronde zijn meerdere erkennen aan de Pool Jakub Gazda, die een verrassend goed toernooi gespeeld heeft. Door dit resultaat was de laatste ronde allesbepalend. Maar liefst vier spelers, waaronder Nick, stonden op elf punten. Bij winst kon Nick het kampioenschap niet meer ontlopen. Helaas liep het anders. Nick kon zijn voordelige stand tegen Kamilli niet in winst omzetten en eindigde zo nipt achter de Pool Cichocki op de tweede plek. Ondanks dat Nick het gevoel had dat er meer uit te halen viel is dit natuurlijk een prachtige resultaat. Gefeliciteerd maat!

Verder zijn er drie Nederlanders in de top tien geŽindigd: Jitse werd nipt vierde, Sosef werd negende en Puck werd prachtig tiende na een mooie eindsprint.

Al met al kijken we terug op een mooi toernooi. Vannacht op 02.00 uur vertrekken we met de bus naar Minsk vanwaar we weer om 09.30 uur doorvliegen naar Schiphol. Volgens de planning landen we om 11.10 uur in Amsterdam, een lange reis terug dus.

Morgen het laatste verslag vanaf Schiphol!

Voor nu de laatste groetjes vanuit Vitebsk.

  

Toegevoegd op: 09-08-2017 21:43 door Team KNDB

01-08-2017

AL Algemeen
Wit Rusland

Vitebsk

Aanvang: 10:00 uur

Tanya-Marie Cnossen

Met dank aan:

Twijg IT
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl