Welkom bij het NK welpen en pupillen meisjes in Hoogeveen!

De Hoogeveensche Dam Club organiseert dit jaar voor de zesde keer het NK Pupillen Meisjes en de NK Welpen Algemeen, een mooie mijlpaal waar we hard voor werken en erg trots op zijn. We mochten in het verleden al vele jonge toppers verwelkomen hier in Hoogeveen.

Wat nieuw dit jaar is dat de organisatie van het NK Pupillen Meisjes wordt geleid door drie andere gezichten: Nicole de Vries, Jasmijn Scholtens en ondergetekende. Wij hebben alle drie ook wel eens  meegedaan aan het NK en dat was een hele leuke en leerzame ervaring. Nicole is zelfs een keer Nederlands kampioene geworden! Wij helpen sinds dit seizoen Gerard Bruins en Zainal Palmans mee met trainen en coachen van jeugdspelers van de Hoogeveense damclub, maar zijn ook actief betrokken bij het organiseren van toernooien. Het is voor ons spannend om een NK te mogen organiseren, maar we hebben alle vertrouwen in een goede afloop. We zijn goed opgeleid en krijgen veel energie van nieuwe uitdagingen.

Bij de pupillen meisjes zal er een nieuwe kampioene ten tonele verschijnen, want oud-kampioenen Lisa Scholtens (Hoogeveen) en Luise Gabbert (Wageningen) zijn geen pupil meer. Het is mooi te zien dat er veel meisjes dammen en dat zien we terug in de deelname. Een goede ontwikkeling, want dammen is niet alleen vet, maar zorgt ook voor een fitter brein! 

Bij de welpen zal de talentvolle Matheo Boxum alles uit Emmeloord alles uit de kast halen om de titel te verdedigen. Een blik op de deelnemerslijst zien we behoorlijk wat (aanstormend) talent, dus wie weet zorgt dat voor grote verrassingen.

Voor de pupillen meisjes gaan we ook dit jaar hele leuke nevenactiviteiten organiseren. Naast het dammen is het hebben van plezier ook heel belangrijk, misschien wel het belangrijkste! We hopen dat jullie hier graag aan willen deelnemen. Ik kan je garanderen dat het erg gezellig gaat worden.  

Ik wil jullie allemaal een plezierig en een leerzaam toernooi toewensen. Het is namelijk super bijzonder om een Nederlands kampioenschap te mogen spelen!

Tot snel in Hoogeveen en veel succes met de voorbereidingen!

Met vriendelijke damgroetjes,
Vera Brunink, hoofdorganisator
Hoogeveense Dam Club

Op de foto (beginnend vooraan): Jasmijn Scholtens, Nicole de Vries en Vera Brunink
15-5-2019

Toegevoegd op: 15-05-2019 23:22 door Damclub Hoogeveen

30-05-2019

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1b
7902 JG HOOGEVEEN

Aanvang: 11:00 uur

Mila Rijlaarsdam

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Betaalgarant Nederland
24-7 Admin
Mijnheer Truckbanden
Bouw- en klusbedrijf Louis
Healthy Ageing Network Northern Netherlands
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Damclub Hoogeveen - Hoogeveen  Damclub Hoogeveen - Hoogeveen  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl