Marjory Feyt start optimaal

Het NK Pupillen Meisjes is vandaag in Hoogeveen van start gegaan. Het deelnemersveld bestaat uit 17 meisjes. De jonge organisator, Vera Brunink (15), heette de deelnemers in haar openingsspeech van harte welkom. Na enkele formaliteiten liet Vera alle deelnemers een lootje trekken. Om het lotnummer te achterhalen, moesten ze wel eerst in een ballon prikken. Dat was wel even spannend voor de finalisten.

De eerste dag was gelijk zwaar met drie partijen. De eerste ronde bracht al enkele verrassingen. Zo won Elise Schouten knap van Mila Rijlaarsdam die al een NK achter de rug had. En liet Tanya-Marie zich nog beet nemen op het eind tegen clubgenote Oleksandra Chumachenko uit Eindhoven.

In de tweede ronde liet Samantha Regterschot van de jeugdafdeling uit Wapenveld zien dat ze zich enorm heeft ontwikkeld in een jaar tijd. Ze behaalde met een hielslag de tweede overwinning. Tijdnoodrakster Demi Peters uit Winschoten herstelde zich prima na haar remise in de eerste ronde tegen de sterk spelende Charell Schuller van de thuisclub.

De derde ronde stond in het teken van veel remises. De puf was eruit bij sommige meisjes en de vrede werd snel getekend bij vier partijen. Koplopster Marjory Feyt van WSDV Wageningen had nog wel extra energie over en versloeg Puck Boudens met een Haarlemmer in de halve hekstellingstrategie.

Marjory heeft daarmee de eerste drie partijen gewonnen en staat alleen aan kop. Ze wordt achtervolgt door Daria Shulepova, Samantha Regterschot en Demi Peters. Alle drie hebben ze vijf punten in de pocket.  

Als nevenprogramma gingen de deelnemers lekker pizza en ijs eten om vervolgens ontspannend af te sluiten op de bowlingbaan.

Vrijdag mogen de fanatiekelingen weer aan de bak. Er staan namelijk drie rondes op het programma.

Bekijk meer foto's op Fotoselectie-pagina.

   

30 mei 2019

Toegevoegd op: 30-05-2019 21:57 door Damclub Hoogeveen

30-05-2019

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1b
7902 JG HOOGEVEEN

Aanvang: 11:00 uur

Tanya-Marie Cnossen

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Betaalgarant Nederland
24-7 Admin
Mijnheer Truckbanden
Bouw- en klusbedrijf Louis
Healthy Ageing Network Northern Netherlands
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Damclub Hoogeveen - Hoogeveen  Damclub Hoogeveen - Hoogeveen  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl