NK aspiranten ronde 1 en 2

Favorieten maken zich waar

Wageningen Ė De favorieten maakten zich meteen waar in de eerste en tweede ronde van het Nederlands damkampioenschap voor pupillen (t/m 16 jaar). In De Doorbraak, het gastvrije clubgebouw van de Wageningse ereklasser WSDV, gingen Emre Hageman, Simon Harmsma en Roland Kreeft elk met twee overwinningen van start, al moesten zij daar soms diep voor gaan.

Simon Harmsma had volgens de computer lang gelijkspel met Marjory Feyt maar de thuisspeelster had in het late middenspel geen afdoende verweer meer. Zeer interessant was de strijd van de jonge Culemborger met Matheo Boxum. Dit net twaalfjarig Nationaal Talent klopt nadrukkelijk op de deur en kreeg zijn eerste proeve van bekwaamheid tegen een van de Ďgrote jongensí. Het ging Matheo, die ís ochtends met een simpel zetje zijn oudere broer DaniŽl te pakken had genomen, aanvankelijk goed af. Na een gemene damdreiging moest Simon hergroeperen waarna het echter voor Matheo al snel van kwaad tot erger ging.

Emre Hageman had alle moeite met Yulia Bintsarovska. De Kampense kanjer liet zich bepaald niet naar de slachtbank leiden en verkocht haar huid zo duur dat Emre, die net als Simon al ereklasse-ervaring heeft, de zege voor de poorten van de hel moest wegslepen. Tegen Sytse Spijker leek er niet zo veel aan de hand totdat Emre met een ruil dood en verderf zaaide en met een mooie combinatie zijn tweede Ďtweeí scoorde.

 De derde kanshebber, Roland Kreeft, had na een wat merkwaardige opening veel moeite met Sytze Spijker maar het eindspel klopte precies.

Tegen de onbevreesd brutaal de aanval zoekende Alexei Ovsyanko dwong hij een vervelend tempo af en zette de partij vervolgens in technisch superieure stijl knap naar zijn hand.

 

Dubbeloffer

 

Melvin Koullen had zich bij het leidende drietal kunnen voegen maar bleef op twee keer remise steken. De in het nauw gedreven Alexei Ovsyanko dacht zich te kunnen redden met een dubbel offer. De Brabantse benjamin kreeg zijn zin doordat zijn Limburgse opponent een geforceerde variant overzag die hem schijfwinst zou opleveren. Ook tegen DaniŽl Boxum had hij het beste van het spel. Het won nu net niet maar bij analyse bleek dat hij een schitterende eindspelwinst had gemist.

De meiden-battle tussen Yulia Bintsarovska en Marjory Feyt eindigde in een onbeslist en daar mocht de WSDV-ster bepaald niet over mopperen. Ze stond in een halve hekstellingpartij lang met de rug tegen de muur maar ontsnapte doordat Yulia de winnende opmars 35-30-24 verzuimde.

Uitslagen, eerste ronde: DaniŽl Boxum (Gramsbergen)-Matheo Boxum (Emmeloord) 0-2, Melvin Koullen (Heerlen)-Alexei Ovsyanko (Eindhoven) 1-1, Roland Kreeft (Hoogeveen)-Sytze Spijker (Hoogeveen) 2-0, Emre Hageman (Den Haag)-Yulia Bintsarovska (Kampen) 2-0, Marjory Feyt (Tiel)-Simon Harmsma (Culemborg) 0-2.    .

Tweede ronde: DaniŽl Boxum-Melvin Koullen 1-1, Yulia Bintsarovska-Marjory Feyt 1-1, Sytze Spijker-Emre Hageman 0-2, Alexei Ovsyanko-Roland Kreeft 0-2, Matheo Boxum-Simon Harmsma 0-2.    .

Stand bovenin:

1 t/m 3. Hageman, Harmsma en Kreeft 4, Matheo Boxum en Koullen 2. 

Toegevoegd op: 06-07-2021 11:43 door WSDV

05-07-2021

Aspiranten Algemeen
Clubgebouw De Doorbraak
Grintweg 324a
6704 AS Wageningen

Aanvang: 10:00 uur

Simon Harmsma

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): WSDV - Wageningen  Webmaster Jeugddammen -   
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl