NK aspiranten ronde 3

Melvin Koullen heeft er wel zin in

Melvin Koullen heeft genoeg damgenen meegekregen van zijn ouders: oud wereldkampioene Olga Kamychleeva en hoofdklasser Brion Koullen. De 14-jarige Limburger kan – als hij er goed voor gaat zitten – best een heel aardig potje dammen maar het komt er lang niet altijd uit. Kwestie van instelling en motivatie. Op dit Nederlands damkampioenschap voor aspiranten heeft hij er echter wel zin in. In de eerste twee partijen lukte het net niet maar kreeg hij voor zijn spel wel een compliment van grootmeester Martin Dolfing. In de derde ronde lukte het wél, zij het met enige medewerking van Matheo Boxum. En dat was dan meteen dé verrassing van de dag. Want het verschil in rating tussen beiden is niet minder dan 346 punten, waardoor Melvin tevens een diepblauwe vermelding oogstte.

 Na een spannende theoretische opening haakte Melvin uiteindelijk af waarna Matheo wat gemakkelijker stond maar twee opbouwfouten maakte. Toen het tempo ook nog eens tegenzat belandde hij in een kansloos eindspel. Het is al de tweede nederlaag van het net 12-jarige toptalent dat nu moet ervaren dat groot worden, ook als dammer, met vallen en opstaan gepaard gaat.

Van de favorieten was Simon Harmsma het eerste uit. Yulia Bintsarovska trok dapper ten aanval die door de Culemborgse ereklasser werd overgenomen. Hij nam de zwakke linker vleugel van Yulia op de korrel en besliste de partij – in toch al superieure stand – met een kleine combinatie.

Emre Hageman hield niet veel later gelijke tred met zijn ‘eeuwige rivaal’. Alxei Ovsyanko bleek ook nu klein maar dapper maar kreeg al snel problemen met zijn rechter vleugel. De Haagse titelkandidaat liet zien dat hij technisch heel wat in zijn mars heeft en heeft en gaf met een serie krachtzette de tienjarige Brabander geen kans op herstel.

Lokzet

Roland Kreeft moest van de kanshebbers als eerste een een kostbaar punt afgeven en dat was de tweede verrassing van de dag. Daniël Boxum, die in een klassieke partij een doorziene lokzet plaatste (30. 12-17), hield keurig stand en wikkelde vanuit een eindspel met beiden een dam en zes schijven secuur af naar de remise.

Marjory Feyt was opnieuw als laatste uit. De ‘Karate Kid’ uit Tiel bracht met Sytse Spijker een boeiende, principiële partij van aanval versus verdediging op het bord. Ze stootte zelfs door naar de zevende rij waar ze door het sterke tegenspel van Sytse echter in de problemen dreigde te komen. Ze had echter goed berekend dat het na haar damafname precies remise was.

Het sneldamtoernooitje ‘s middags in De Doorbraak, het clubgebouw van de Wageningse gastheer WSDV, werd met overmacht gewonnen door Simon Harmsma.

Uitslagen, derde ronde: Melvin Koullen (Heerlen)-Matheo Boxum (Emmeloord) 2-0, Roland Kreeft (Hoogeveen)-Daniël Boxum (Gramsbergen) 1-1, Emre Hageman (Den Haag)-Alexei Ovsyanko (Eindhoven) 2-0, Marjory Feyt (Tiel)-Sytze Spijker (Hoogeveen) 1-1,  Simon Harmsma (Culemborg)-Yulia Bintsarovska (Kampen) 2-0.      .

Stand bovenin:

1 en 2. Hageman en Harmsma 6, 3. Kreeft 5, 4. Koullen 4.

Toegevoegd op: 06-07-2021 18:07 door WSDV

05-07-2021

Aspiranten Algemeen
Clubgebouw De Doorbraak
Grintweg 324a
6704 AS Wageningen

Aanvang: 10:00 uur

Marjory Feyt

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): WSDV - Wageningen  Webmaster Jeugddammen -   
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl