NK aspiranten ronde 4 en 5

Alexei Ovsyanko dť sensatie van de dag

Hij is drie turven hoog en komt nauwelijks met zijn hoofd boven de tafel uit. Alexei Ovsyanko is met zijn tien jaar de benjamin tijdens het Nederlands damkampioenschap voor aspiranten maar voor de duvel niet bang. Onbevreesd gaat hij het gevecht aan met Ďde grote jongensí die soms al ereklasse-ervaring hebben. Zoals titelkandidaat Simon Harmsma met zijn zestien jaar de nestor van  dit gezelschap. Ď”ud tegen jongí leek een ongelijke strijd te worden maar de Brabantse belofte hield lang, heel lang gelijke tred met zijn opponent die liefst bijna 500 ratingpunten meer bezit. Toch had het nog mis kunnen gaan als het oog van Simon op de 55ste zet op een verrassend offer was gevallen. Nu was de remise onvermijdelijk en de door Yuri Lagoda getrainde Alexei een prachtig punt rijker.

Ďs Ochtends had hij al gewonnen van Marjory Feyt die eerst onnodig offerde en vervolgens verzuimde de remise veilig te stellen door met twee schijven naar dam te lopen. Waardoor Alexei zich van hekkensluiter tot middenmoter heeft opgewerkt.

Het was toch een dag vol verrassingen waarbij alle favorieten averij opliepen. Zo bereikte Simon Harmsma niets tegen Sytse Spijker die in een symmetrisch klassiekje glunderend het punt binnen hengelde. Emre Hageman remiseerde eveneens twee keer. Eerst kwam de Haagse hope er niet door tegen de taaie DaniŽl Boxum  en daarna moest hij ervaren dat Melvin Koullen nu helemaal Ďlosí is. De jonge Limburger stond wellicht zelfs een tikkeltje beter toen hij ten koste van twee schijven naar de veilige haven afwikkelde.

Gemeen zetje

Melvin had ook al remise gespeeld met Roland Kreeft die met een bekend maar te simpel plan tevergeefs probeerde in het voordeel te komen. Het was toch niet de dag van het talent uit de Hoogeveense befaamde damschool. In een spannende partij met Matheo Boxum  leek alles voor hem op rolletjes te verlopen totdat hij in een gemeen maar bekend zetje liep en meteen kon opgeven. Het was de enige winstpartij van de middagronde. Matheo deed helemaal goede zaken want hij had ook al Yulia Bintsarovska na een boeiende opening met een damzetje verrast en is daardoor na een slechte start opgeklommen naar een met Kreeft en Koullen gedeelde derde plaats.

Yulia pakte in een rustig partijtje met Sytse Spijker probleemloos haar tweede punt maar staat nu toch alleen onderaan doordat Marjory Feyt remiseerde met DaniŽl Boxum. De thuisspeelster mocht in het late middenspel aan de winst ruiken maar de oudste van de twee broers Boxum werkte zich correct  met een offer uit de gevarenzone.

 

Uitslagen, vierde ronde: Matheo Boxum (Emmeloord)-Yulia Bintsarovska   (Kampen) 2-0, DaniŽl Boxum (Emmeloord)-Emre Hageman (Den Haag) 1-1, Melvin Koullen (Heerlen)-Roland Kreeft (Hoogeveen) 1-1, Sytze Spijker (Hoogeveen)-Simon Harmsma (Culemborg) 1-1, Alexei Ovsyanko (Eindhoven)-Marjory Feyt (Tiel) 2-0.   .  

Vijfde ronde: Roland Kreeft-Matheo Boxum 0-2, Emre Hageman-Melvin Koullen 1-1,  Marjory Feyt-DaniŽl Boxum 1-1, Simon Harmsma-Alexei Ovsyanko 1-1, Yulia Bintsarovska (Kampen)-Sytze Spijker (Hoogeveen) 1-1.

Stand bovenin: 1 en 2. Hageman en Harmsma 8, 3 t/m 5. Matheo Boxum, Koullen en Kreeft 6.

 

Toegevoegd op: 07-07-2021 20:53 door WSDV

05-07-2021

Aspiranten Algemeen
Clubgebouw De Doorbraak
Grintweg 324a
6704 AS Wageningen

Aanvang: 10:00 uur

Sytze Spijker

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): WSDV - Wageningen  Webmaster Jeugddammen -   
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl