De eerste drie rondes van het NK Pupillen

Maandag is het NK Pupillen geopend door wethouder Vreugdenhil van gemeente Westland. Hij deed de loting voor de eerste ronde van het toernooi. Om 13.00 startten de eerste partijen. De deelnemers hadden er zin, maar omdat het lang geleden was dat de pupillen een fysiek toernooi gespeeld hadden, viel het niet helemaal mee om zo lang te blijven zitten. De een na de andere ging een rondje lopen door de speelzaal om andere partijen te bekijken. Het was ook wel verrassend hoe lang de meeste partijen duurden. De deelnemers namen er goed de tijd voor. De laatste partij, tussen Aike de Vries en Justin Koopman, duurde zelfs bijna vijf uur. Een zeer spannende partij waarbij het gelijk op ging. Bij het eindspel had elke speler nog vier schijven en een dam. Maar helaas voor Justin ging hij door zijn tijd heen. Dat is na bijna vijf uur spelen dan wel echt heel zuur.

Op dinsdag startten de eerste partijen om 9.30 uur. Alle deelnemers waren er op tijd bij en hadden er weer veel zin in. De deelnemers waren zo gefocust op hun partijen dat zij vergaten om de broodjes te eten en drinken te nemen, waar de organisatie ruimschoots voor gezorgd had. Ze gunden zich er gewoonweg de tijd niet voor. Net als bij de eerste ronde was er ook tijdens de tweede ronde weer een partij die 4,5 uur duurde. Een spannende partij tussen Matheo Boxum en Alexei Ovsyanko. Er werd heen en weer afgeruild en uiteindelijk eindigde de partij in remise.

Er waren vele leuke en spannende partijen die in de aula door de vele bezoekers van het toernooi met belangstelling werden geanalyseerd. Leuk om te zien en leuk dat het toernooi zo goed wordt bezocht.

De derde ronde begon om 14.30 uur. Opnieuw werden er weer mooie partijen gespeeld. De deelnemers beginnen echt te groeien in het toernooi en hierdoor werden er steeds meer zetjes uitgehaald. De partijen werden hierdoor ook sneller beslist. De laatste partij was tussen Aike de Vries en Yulia Bintsarovska, waarbij Yulia op het laatst er zelfs bij ging staan om meerdere keren haar zetten te berekenen om te bepalen welke zetten ze uiteindelijk wilden doen. Haar berekeningen klopten,  wat haar uiteindelijk de winst opleverde. Een mooie overwinning voor Yulia. Heja Bos, de arbiter voor deze dag, heeft genoten van alle partijen en de kinderen.

Yulia gaat na drie rondes samen met Anthony Maidman zonder puntverlies aan kop. In ronde vier spelen ze tegen elkaar. Alexei Ovsyanko en Matheo Boxum volgen op een punt. 

Toegevoegd op: 21-07-2021 06:27 door Monsterse Damvereniging

19-07-2021

Pupillen Algemeen
RKBS De Zeester
Kloosterlaan 4
2681 LB Monster

Aanvang: 10:00 uur

Alex Poliakov

Met dank aan:

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Monsterse Damvereniging - Monster  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl