NK Pupillen: dag drie en vier

Van de acht partijen waren er wel vier remises dat zegt wel wat over de deelnemers:  ze willen allemaal winnen. Dus wordt er ook goed gestreden. In de middag hadden ze allemaal even rust tot 16:00 iedereen had zich opgegeven voor de nevenactiviteit, Logisch ook want we gingen bowlen en ze mochten zelf pizza’s gaan maken en natuurlijk ook op eten. Dat was een geslaagd uitje gezellig en ontspannen. Leuk ook om te zien hoe ze achter het dambord elkaars rivalen zijn en daarna zo weer met elkaar konden lachen. 

Donderdag was een zware dag met twee rondes, ik doe het ze niet na een hele dag dammen gemiddeld 7.5 uur. De partijen worden steeds spannender. Anthony Maidman is echt gegroeid.  Niet in lengte maar in het spel. In zijn partij tegen Justin Koopman kwam hij bij de 31e zet een schijf voor te staan waarna er wat werd afgeruild.  Anthony wist Justin daarna vast te zetten waardoor Justin niets ander kon doen dan wat schijven te offeren om toch nog dam te halen maar zelfs die wist Anthony af te pakken. Een mooie partij om naar terug te kijken het niveau is echt hoog dat blijkt wel uit de lange partijen. Nu wordt het echt spannend want de koplopers willen wel boven aan blijven staan maar er kan nog van alles gebeuren.

Zo wist Matheo Boxum in de vijfde ronde van Yulia Bintsarovska te winnen en de eerste plaats over te nemen. Op de vijfde plaats staat nu Ruben Kant, een rustige en bescheiden jongen maar dammen kan hij zeker, mooie partijen gespeeld daar mogen ze nog wel voor uit gaan kijken.

Matheo staat nu op elf punten, twee meer dan Alexei en Anthony. Yulia en Ruben volgen op nog een punt. Anthony mag het met zwart het opnemen tegen Matheo om het gat proberen te verkleinen en de andere topper is Ruben tegen Alexei. In de middag wordt er gesneldamd waarna op zaterdag de apotheose zal zijn.

Toegevoegd op: 23-07-2021 06:51 door Monsterse Damvereniging

19-07-2021

Pupillen Algemeen
RKBS De Zeester
Kloosterlaan 4
2681 LB Monster

Aanvang: 10:00 uur

Matheo Boxum

Met dank aan:

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Monsterse Damvereniging - Monster  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl