Spanning en plezier op de derde dag

Morgen kloksimultaan Lisa Scholtens tegen 20 uitdagers

Vandaag werd de vier ronde gespeeld op het NK Aspiranten meisjes. Zo speelde Elise Schouten tegen de koplopster Fleur Kruysmulder en Marjory Feyt tegen Rosanne Steenblik.Tanya-Marie Cnossen had een vrije dag.

Er zat veel spanning op de wedstrijd tussen Elise en Fleur. Fleur zou goede zaken hebben gedaan voor de Nederlandse titel bij winst, terwijl Elise bij winst de koppositie zou overnemen. De partij verliep gunstig voor Fleur die het centrum controleerde. Elise probeerde het klassiek te maken om de partij in haar voordeel te laten kantelen, maar dit plan mislukte. Fleur had alle ruimte in het centrum, maar wist Elise niet echt pijn te doen. In het late middenspel kwamen beide spelers tot een doorbraak die gunstig uitpakte voor Elise, want ze had een enorme kans om de partij in het eindspel te winnen. Door hevige tijdnood werd deze winstkans overzien en besloten beide topdamsters tot een puntendeling.

Tussen Rosanne en Marjory ging het lange tijd gelijk op. Marjory kwam iets makkelijker uit de opening en blokkeerde de lange vleugel van haar tegenstandster uit Grolloo. Toch wist Rosanne de schade te beperken en manoeuvreerde zich handig richting het klassieke speltype. Marjory wist de druk op te voeren, maar koos niet voor het beste plan om het centrum helemaal te controleren. Het leek erop dat de partij in een remise zou eindigen, maar Rosanne blunderde op het eind.

In de middag hadden de vijf damsters een leuke nevenactiviteit. Ze gingen naar de Escape Room ĎThe Basementí. Ze moesten door puzzels en opdrachten op te lossen uit de kamer komen. Daar hadden ze 60 minuten de tijd voor. Het was hun bijna gelukt, want ze hadden net te weinig tijd voor de laatste opdracht. Ze hadden heel veel plezier en gingen daarna nog poolen en darten met zín allen.

Morgen wordt een spannende slotdag. Fleur gaat voor de titel, maar heeft een lastige kluif in Tanya-Marie die ook nog titelkansen heeft. Elise speelt tegen Marjory. Ook voor hun staat er veel op het spel. De partijen zijn semi-live te volgen.

Ook wordt er morgen door Lisa Scholtens een kloksimultaan gehouden tegen 20 spelers uit de regio. Zowel de simultaangever als de uitdagen hebben 2 uur op de klok.  De kloksimultaan begint om 10:30 uur. De uitslagen zijn te vinden op toernooibase.

   

Datum: 6 mei 2022

Toegevoegd op: 06-05-2022 20:45 door Damclub Hoogeveen

02-05-2022

Aspiranten Meisjes


Hoogeveen

Aanvang: 10:00 uur

Marjory Feyt

Met dank aan:

HDC Hoogeveen
DroomDamsters
Gemeente Hoogeveen
SWC Krakeel
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Damclub Hoogeveen - Hoogeveen  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl