Een Primeur!

Na een lang toernooi is het einde daar, de laatste ronde van het NK Pupillen Algemeen.

De spelers hebben prachtige partijen gespeeld, heel veel geleerd en stiekem ook wel plezier gehad! Het beloofde een spannende dag te worden in de top van de ranglijst.

We beginnen daarom ook wat meer achterin het veld, waar nog hard gestreden wordt om de overige plaatsen!

Beginnende met de partij tussen Jesiah en Timo, de heren speelden een vlotte partij waar Timo al snel een combinatie wist te vinden in de stand van Jesiah. De wit-speler vocht nog hard terug en wist de dam van Timo nog af te pakken, maar de schade bleek te groot en Jesiah moest de partij opgeven.

Silas en Alexander speelden een leuke opening waarbij Alexander lang stand hield. Hij kroop vroeg in de partij door het oog van de naald doordat Silas een schijf wist miste, de eerst volgende kans die Silas kreeg ging niet ongemerkt voorbij, met een combinatie sloeg hij naar dam. Alexander probeerde uit alle macht nog de dam af te pakken en slaagde hier uiteindelijk in, helaas bleek Silas een te grote overmacht te hebben en won hij de partij.

Jasmina trof de Huissense Ruben in de laatste ronde, beide spelers speelden een mooie partij, echter bleek Ruben uiteindelijk te sterk voor Jasmina en nam de winst mee naar huis.

De andere Huissenaar in het toernooi Cas was de tegenstander van Anton. Daar waar de opnening wat makkelijker was voor Anton maakte hij na ruim 20 zetten een foutje wat hem een schijf kostte. Later wist Cas nog een combinatie uit te halen wat hem in totaal op 2 schijven wist bracht. Niet veel later gaf Anton op en hebben beide Huissenaren de laatste partij succesvol afgesloten.

Sacha en Aike speelden een erg sterke partij, van beide spelers hebben we al hele mooie partijen gezien dit toernooi en deze stelde ook niet teleur, het ging lang gelijk op en Aike bood goed weerstand tegen de oudere Sacha. Helaas miste Aike richting het eindspel een variant waardoor het snel de kant van Sacha op leek te gaan en hij het, na nog lang proberen, toch moest opgeven.

Anar had de laatstse ronde pech met de loting en werd ver omhoog geloot, hij trof de sterke Alex. De zwart speler wist dan ook vrij snel de partij naar zijn hand om te zetten en ondanks het harde tegen spelen van Anar pikte Alex langzaam maar zeker de schijven op tot er geen witte schijven meer op het bord te zien waren. Anar speelde door tot het bittere einde!

Alexei mocht het openemen tegen Siebe, hier kon van alles gebeuren. Het aantal schijven nam snel af en na 34 zetten hadden beide spelers nog maar 8 schijven over. Alhoewel je nu minder schijven hebt om mee te rekenen, blijken deze standen vaak lastiger dan de volle standen. Ook voor Siebe bleek dit het geval, na een sterke opening en mooi spel later in de partij maakte hij in de dunnere stand een fout welke Alexei naar dam zag springen. Siebe probeerde het nog te redden, maar Alexei maakte geen fout meer en wist de winst op te eisen.

Yulia moest remise spelen om direct zeker te zijn van het kamioenschap. Marlijn was de laatste die nog roet in het eten kon gooien. Marlijn begon dapper aan de partij, maar Yulia kroop al snel in haar favorieten-rol en nam controle over het centrum en daarmee de partij. Marlijn probeerde dit te voorkomen maar slaagde hier niet in en nadat Yulia een combinatie wist uit te halen gaf Marlijn de partij op. Waarmee Yulia het eerste meisje ooit is om het algemene pupillen kampioenschap te winnen, gefeliciteerd Yulia!    

Na een prachtig toernooi hier in Huissen hebben we dus de aller eerste meisjes kampioen in het algemene Pupillen klassement! Met Alexei op de tweede plaats en Alex daarachter op de derde plaats hebben alle spelers zich goed stand gehouden in dit sterke veld. We hopen dat iedereen het enorm naar zijn zin heeft gehad en veel heeft geleerd en zien jullie volgend jaar graag weer terug bij het NK Pupillen!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Toegevoegd op: 12-05-2022 17:45 door DV VBI Huissen

02-05-2022

Pupillen Algemeen
't Koelhuis
Koelhuisstraat 3
6851 NB Huissen

Aanvang: 10:00 uur

Sasha Chumachenko

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   DV VBI Huissen - Huissen  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl