NK Aspiranten
NK Aspiranten

Nevenactiviteiten

Omdat wij het NK heel graag willen aangrijpen ter promotie van het dammen in onze regio, hebben wij verschillende nevenactiviteiten georganiseerd.

Wij hebben totaal drie nevenactiviteiten tijdens de NK week:
* Maandagavond - sneldamtoernooi
* Dinsdagmiddag - 4-mains
* Vrijdagmiddag en avond - aanschuifsimultaan

Sneldamtoernooi
De organisatie is in handen van Niek Regterschot. Hij nodigt iedereen uit, die dammen leuk vindt om hieraan deel te nemen. Bij deelname uit veel verschillende niveaus, zullen we meerdere winnaars kennen. Word jij sneldamkampioen van Heerde en omstreken? Opgave liefst zo snel mogelijk, opdat we qua materiaal weten waar we aan toe zijn. Opgave kan tot maximaal een kwartier voor aanvang. Nregterschot@outlook.com

4-mains
Quatre-mains betekent letterlijk: 4 handen. Bij dammen houdt dat in dat een sterke speler gekoppeld wordt aan een minder sterke speler. Samen doe je om de beurt een zet. De sterke speler ziet heel andere dingen en kan soms zomaar een schijf weggeven, zonder dat de ander ziet hoe het zetje gaat. Meestal leidt dit tot heel grappige situaties en veel extra plezier!
Je kunt je hiervoor vooraf aanmelden bij Maikel van den Esker: mai_maikel@hotmail.com

Aanschuifsimultaan Martijn van IJzendoorn
Hij is pas 20 maar toch mag hij zich Nederlands Kampioen bij de volwassenen noemen: Martijn van IJzendoorn uit Wateringen. Bij de jeugd is hij ontelbare keren Nederlands Kampioen, maar ook Europees Ún Wereldkampioen geworden. Hij kan dan ook verschrikkelijk goed dammen! En speciaal voor het NK komt hij naar Heerde en gaat hij tegen een heleboel mensen tegelijk dammen. Dat noemen we een simultaan. Iedereen is welkom om tegen Martijn te dammen. We zetten 25 borden neer en zodra iemand heeft verloren en er een plekje vrij komt, kan iemand anders plaatsnemen. Wie weet Martijn punten af te snoepen?

Toegevoegd op: 08-06-2017 19:33 door Damclub Eye-T Webdesign / OG

10-07-2017

Aspiranten Algemeen
MFA de Heerd / Dorpshuis
Griftstraat 8
8181 VZ HEERDE

Aanvang: 10:00 uur

Machiel Weistra

Met dank aan:

KNDB
Dorpshuis Heerde
Jan Nienhuis Stichting
Rabofonds
Slagerij van Guilik
Eye-T Webdesign
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl