NK Junioren Algemeen
NK Junioren Algemeen
NK Junioren Algemeen

Ronde 1

Vandaag is de in mei traditionele NK Junioren in Westerhaar van start gegaan. Voor enkelen zullen dit jaar hun debuut zijn in de junioren. Zij hebben de kans om in de hoogste jeugdcategorie te laten zien wat ze kunnen en zullen hun huid zo duur mogelijk proberen te verkopen. Het zal ongetwijfeld net zo spannend zijn als de afgelopen jaren. Voorafgaand zijn titelverdediger en wereldkampioen junioren Machiel Weistra, Emre Hageman en Simon Harmsma de favorieten voor de titel en met als outsiders Tom Rinner en Matheo Boxum. Maar uiteraard is dit alles op ‘papier’. Na de openingspeech van Mark Paters ging het NK Junioren officieel van start. Op naar de 1e ronde en de partijen!
Machiel Weistra en Louise Gabbert schuwden niet in hun partij en beide spelers maakten er meteen een spannende strijd van. Weistra koos voor de aanval, waardoor Gabbert in de omsingeling moest. Aanvankelijk leek het erop dat Weistra enige moeite had met de omsingeling, maar door een onnauwkeurigheid van Gabbert brak Weistra er toch gemakkelijk door heen op de lange vleugel.
De partij tussen Simon Harmsma en Daniel Boxum leverde geen winnaar op. Na een rustige opening kreeg Harmsma licht voordeel, maar dat was niet genoeg om de solide spelende Boxum op de knieën krijgen.
Ook broer Matheo Boxum begon met een remise tegen Roland Kreeft. Het leek erop dat de Hoogevener veel risico in het begin nam. De aanval leek kwetsbaar, maar desondanks kon Boxum er niet van profiteren. In het late middenspel kreeg Boxum iets makkelijker van het spel, maar dat was niet genoeg voor de winst.
De partij tussen Sytze Spijker en Tom Rinner was ook een spannende aanval/omsingelingspartij. In het middenspel had Spijker wellicht een betere voortzetting gemist, maar dat was niet gemakkelijk te vinden. Door goed verdedigen maakte Rinner probleemloos remise.
Als laatste partij van de dag was het de strijd tussen Marie Gabbert en Emre Hageman. Beide spelers speelden de scherpe Keller-variant. Het was Hageman die de aanval had, maar kon niet echt goed profiteren van de hangende schijf op 41 van de witspeler. Gabbert verdedigde lang nauwkeurig, maar door tijdnood maakte ze toch de beslissende fout.

Uitslagen ronde 1
M. Boxum – Kreeft 1-1 (3)
Weistra – L. Gabbert 2-0 (1)
M. Gabbert – Hageman 0-2 (5)
Spijker – Rinner 1-1 (4)
Harmsma – D. Boxum 1-1 (2)

Toegevoegd op: 03-05-2022 17:15 door Damclub WvM

02-05-2022

Junioren Algemeen


Westerhaar

Aanvang: 10:00 uur

Snelmenu

>> Ronde 2
>> Ronde 1
>> Ronde 3
>> Ronde 4
>> Ronde 6
>> Ronde 5
>> Ronde 7
>> Ronde 8
>> Ronde 9

Sytze Spijker

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Damclub WvM - Westerhaar  
Rondeverslagen
  - Ronde 2
  - Ronde 1
  - Ronde 3
  - Ronde 4
  - Ronde 6
  - Ronde 5
  - Ronde 7
  - Ronde 8
  - Ronde 9
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl