NK Junioren Algemeen
NK Junioren Algemeen
NK Junioren Algemeen

Veel beslissingen ronde 3

In de avondronde zijn er veel beslissingen gevallen. Breekt de dubbele ronde in één dag toch op bij sommige spelers? 

Daniel Boxum probeerde tegen Tom Rinner zich te revancheren van zijn nederlaag in de ochtendronde, maar slaagde er niet in. In het klassieke middenspel haalde hij een geniepige doorbraak. Deze doorbraak kostte twee schijven, maar was speelbaar. Toen Boxum in het vervolg dam haalde, zat zijn dam vast in een web van vangstellingen. Na de damafname was bleef de stand gelijk, maar de schijvenverdeling was verre van ideaal voor Boxum en Rinner maakte de partij vakkundig af.   
Marie Gabbert begon aan haar partij agressief tegen Roland Kreeft en pakte al vroeg in de opening de aanval. Het leek erop dat Gabbert haar aanval ging voortzetten, toch nam ze ruiltje terug. De stand was richting het late middenspel gelijkwaardig, ook nadat Gabbert een schijf achter kwam. Beide spelers kwamen vervolgens in gloeiende tijdnood terecht, waarbij Kreeft het hoofd koel kon houden en de partij won. 

Ook Machiel Weistra begon zijn partij agressief tegen Matheo Boxum. Weistra pakte al gauw de flankaanval en Boxum wist niet hoe de aanval te gaan omsingelen. Weistra kreeg snel de belangrijke velden in handen. Door twee schijven te offeren kwam Boxum nog ver, maar de schijven van Weistra stonden goed gepositioneerd voor het eindspel, waardoor verder spelen niet veel meer zin had. 

De partij tussen Luise Gabbert en Sytze Spijker was een gelijkopgaand duel. In de partij werd het evenwicht niet gebroken en eindigde in remise. 

Na een stroeve start boekte Simon Harmsma zijn eerste overwinning op het NK Junioren tegen Emre Hageman. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd. Naarmate de partij vorderde kreeg Harmsma iets makkelijker van het spel. Door een onnauwkeurigheid van Hageman kwam hij lastiger te staan. De stand was (volgens computer) richting het eindspel nog steeds remise, maar dat is voor een dammer moeilijk te zien. In hevige tijdnood trapte Hageman in een combinatie en gaf na enkele zetten verder op. 

Uitslagen ronde 3
Machiel Weistra – Matheo Boxum 2-0 
Marie Gabbert – Roland Kreeft 0-2
Sytze Spijker – Luise Gabbert 1-1 
Simon Harmsma – Emre Hageman 2-0
Daniel Boxum – Tom Rinner 0-2 

Toegevoegd op: 04-05-2022 20:26 door Damclub WvM

02-05-2022

Junioren Algemeen


Westerhaar

Aanvang: 10:00 uur

Snelmenu

>> Ronde 2
>> Ronde 1
>> Ronde 3
>> Ronde 4
>> Ronde 6
>> Ronde 5
>> Ronde 7
>> Ronde 8
>> Ronde 9

Tom Rinner

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Damclub WvM - Westerhaar  
Rondeverslagen
  - Ronde 2
  - Ronde 1
  - Ronde 3
  - Ronde 4
  - Ronde 6
  - Ronde 5
  - Ronde 7
  - Ronde 8
  - Ronde 9
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl