NK Junioren Algemeen
NK Junioren Algemeen
NK Junioren Algemeen

Spanning in subtop

Ook de derde dag van het NK Junioren begon in de ochtend, daar waar het wederom een dag is met dubbele ronde die op de planning stond.
 
De eerste uitslag die werd genoteerd was de remise tussen Luise Gabbert en Simon Harmsma. In de klassiekachtige partij maakten beide spelers geen fouten en werd na 43 zetten de vrede getekend. 

Roland Kreeft speelde het onderonsje tegen clubgenoot van Sytze Spijker. Spijker plaatste een flankaanval en ging vanuit daar naar veld 36. Dat bleek later niet de beste keus, want hij zette zichzelf later vast en Kreeft maakte dankbaar gebruik van. Door allerlei kleine combinatie dreigingen moest Spijker noodgedwongen een schijf offeren, maar kwam er niet meer aan te pas.     
Het duel tussen Matheo Boxum en Tom Rinner was een spannende partij, waarbij het op en neer ging. Eerst had Rinner de aanval, vervolgens kwam Boxum met een 4 om 4 ruil waarbij Boxum de aanval overnam van Rinner. Boxum had daarna enorm tempo voordeel, maar Rinner verdedigde inventief en behaalde zo de remise. 

Machiel Weistra speelde deze ronde tegen clubgenoot Marie Gabbert. Weistra plaatste in de opening de aanval. Gabbert dacht eruit te kunnen ruilen, maar ze kwam plotseling één schijf achter. Ze had echter wat compensatie vanwege de uitgedunde lange vleugel van Weistra. Desondanks wist Gabbert er geen remise uit te slepen.  

Emre Hageman maakte zijn misstap in de vorige ronde goed door van Daniel Boxum te winnen. Hageman had de gedurende partij het betere van het spel, maar wist tegen het einde pas het voordeel om te zetten in winst. 

Roland Kreeft – Sytze Spijker 2-0 
Machiel Weistra – Marie Gabbert 2-0 
Emre Hageman – Daniel Boxum 2-0  
Luise Gabbert – Simon Harmsma 1-1 
Matheo Boxum – Tom Rinner 1-1 

Toegevoegd op: 05-05-2022 17:10 door Damclub WvM

02-05-2022

Junioren Algemeen


Westerhaar

Aanvang: 10:00 uur

Snelmenu

>> Ronde 2
>> Ronde 1
>> Ronde 3
>> Ronde 4
>> Ronde 6
>> Ronde 5
>> Ronde 7
>> Ronde 8
>> Ronde 9

Tom Rinner

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Damclub WvM - Westerhaar  
Rondeverslagen
  - Ronde 2
  - Ronde 1
  - Ronde 3
  - Ronde 4
  - Ronde 6
  - Ronde 5
  - Ronde 7
  - Ronde 8
  - Ronde 9
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl