NK Junioren Algemeen
NK Junioren Algemeen
NK Junioren Algemeen

Veel strijd in zesde ronde NK Junioren

De donderdag staat bij het NK Junioren traditioneel bekend als bijltjesdag. De derde dag op rij met twee partijen leidt niet zelden tot knotsgekke taferelen waarbij het publiek doorgaans de grote winnaar is. Tijdens de middagronde bleven grote fouten uit: wel werden er interessante en sterke partijen gespeeld.
Machiel Weistra was nog altijd foutloos en genoot een enorme voorsprong van drie punten op zijn naaste achtervolgers. Hij nam het op tegen de eveneens sterke Simon Harmsma, die met een overwinning de titelstrijd open had kunnen breken. Dat zat er geen moment in: Weistra dicteerde de gehele partij het spel. Harmsma verdedigde zich wel koelbloedig en snoepte daarmee de regerend juniorenwereldkampioen zijn eerste punt af. 

Tom Rinner had zich met een overwinning op plaats twee kunnen nestelen. Middels eenvoudig spel verkreeg Rinner een prima uitgangspositie voor de rest van de partij. Gabbert maakte echter geen grote fouten waardoor de partij onbeslist eindigde. 

Een boeiend duel werd uitgevochten door Matheo Boxum en Emre Hageman. Na een aparte opening kwam er een Roozenburg-opening op het bord, waarbij nauwkeurig gerekend diende te worden. Boxum ging over tot een slagkeuzecombinatie, waarna Hageman op wat terreinvoordeel kon bogen. Dankzij goed verdedigen van de jonge Emmeloorder eindigde ook deze partij in remise. 

Marie Gabbert was nadrukkelijk op oorlogspad getuige haar openingsopzet tegen Sytze Spijker. Dit wierp bijna zijn vruchten af: Spijker liet zijn rechtervleugel fixeren waarna Gabbert met een zogeheten ‘Samb-swing’ tot groot voordeel had kunnen komen. Dit werd echter gemist waarna de kansen keerden. Spijker kwam ook niet tot een doeltreffende variant waardoor het treffen uiteindelijk onbeslist eindigde.

Het venijn zat hem in de staart in deze ronde, in de slotpartij viel de enige beslissing. Weliswaar zat Ronald Kreeft de gehele partij aan de goede kant van het bord, maar Daniël Boxum weerde zich goed en leek op weg naar zijn tweede punt van het toernooi. In een remise-eindspel liet Boxum zich nog de kaas van het brood eten waardoor Kreeft een belangrijke overwinning boekte.

Toegevoegd op: 05-05-2022 17:25 door Damclub WvM

02-05-2022

Junioren Algemeen


Westerhaar

Aanvang: 10:00 uur

Snelmenu

>> Ronde 2
>> Ronde 1
>> Ronde 3
>> Ronde 4
>> Ronde 6
>> Ronde 5
>> Ronde 7
>> Ronde 8
>> Ronde 9

Sytze Spijker

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Damclub WvM - Westerhaar  
Rondeverslagen
  - Ronde 2
  - Ronde 1
  - Ronde 3
  - Ronde 4
  - Ronde 6
  - Ronde 5
  - Ronde 7
  - Ronde 8
  - Ronde 9
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl