NK Junioren Algemeen
NK Junioren Algemeen
NK Junioren Algemeen

Danil Boxum blaast titelstrijd leven in

Het kan raar lopen in het dammen. Koploper Machiel Weistra had nog maar n punt hoeven afgeven tot ronde 7. Het lag dan ook erg voor de hand dat de WSDVer in de avondronde van Bevrijdingsdag korte metten zou maken met hekkensluiter Danil Boxum, die juist nog maar n punt had verzameld. Boxum was echter niet van plan om als zesde slachtoffer van Weistra te fungeren, speelde op de juiste momenten alerte zetten en liet een keurige remise aantekenen.

Simon Harmsma kwam op twee punten van Weistra door een snelle overwinning op Marie Gabbert. In een wederzijdse flankaanval vroeg Gabbert te veel van haar aanval: Harmsma won met een forcing een schijf en later de partij. Ook Emre Hageman wist te winnen. In een lastige partij tegen Luise Gabbert kwam een moeilijk te doorgronden eindspel op het bord, wat door Hageman in winst werd omgezet.

Een andere belangrijke partij was die tussen Tom Rinner en Ronald Kreeft. Het werd een geweldig treffen waarbij Rinner een massale aanval had die op gegeven moment zelfs tot veld 18 reikte. Rinner kwam echter in ademnood door de mooie omsingelende bewegingen van Kreeft. Uiteindelijk verloor Rinner een schijf wat door Kreeft in winst werd omgezet.

Tot slot de partij tussen Matheo Boxum en Sytse Spijker, waarbij eerstgenoemde met een overwinning goede zaken kon doen in de strijd om het podium. Na een interessante opening vond een grootschalige liquidatie plaats waarbij Boxum voortdurend wat makkelijker stond, maar niet tot een serieuze winstkans wist te komen. 

Toegevoegd op: 05-05-2022 23:35 door Damclub WvM

02-05-2022

Junioren Algemeen


Westerhaar

Aanvang: 10:00 uur

Snelmenu

>> Ronde 2
>> Ronde 1
>> Ronde 3
>> Ronde 4
>> Ronde 6
>> Ronde 5
>> Ronde 7
>> Ronde 8
>> Ronde 9

Roland Kreeft

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Damclub WvM - Westerhaar  
Rondeverslagen
  - Ronde 2
  - Ronde 1
  - Ronde 3
  - Ronde 4
  - Ronde 6
  - Ronde 5
  - Ronde 7
  - Ronde 8
  - Ronde 9
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl