NK Junioren Algemeen
NK Junioren Algemeen
NK Junioren Algemeen

Hoogspanning bovenin ranglijst NK Junioren

De spanning loopt steeds verder op bij het NK Junioren. In tegenstelling tot de avondronde van gisteren bleef al te groot spektakel tijdens de vrijdagronde uit, wat natuurlijk ook te maken heeft met de grote belangen die er zijn.

Het kampioenschap is nog niet definitief beslist maar het moet raar lopen wil Machiel Weistra niet morgen op de hoogste trede van het ereschavot plaatsnemen. Weliswaar kwam Weistra zelf niet tot winst in een klassiek spelbeeld tegen Tom Rinner, maar zijn achtervolgers slaagden er niet in om dichterbij te komen. Sytse Spijker deed eveneens in klassiek geen rare dingen en hield daarmee runner-up Simon Harmsma knap op een gelijkspel. Ook Emre Hageman en Roland Kreeft hielden elkaar in evenwicht, de kerkhofaanval die Kreeft innam leverde geen van beide spelers gevaar op. Danil Boxum en Marie Gabbert kwamen ook tot een klassieke remise waarmee beide spelers de rode lantaarn delen. 

Er viel nog wel een beslissing, welke werd behaald met fraaie tactische middelen. Matheo Boxum nam Luise Gabbert in de hekstelling, maar zoals zo vaak verdween deze op enig moment weer van het bord. In het vervolg leek de partij ogenschijnlijk naar een remise te kabbelen, maar Boxum trok de tactische registers volledig open. Gabbert moest vele (schijn)dreigingen het hoofd bieden, liet een vergiftigde 1-om-2 achterwege maar werd in plaats daarvan prooi van een schitterend offer.

Weistra heeft in de zaterdagse slotronde nog een punt nodig om helemaal zeker te zijn van de titel. Meer spanning is er om de podiumplekken, waar nog een vijftal spelers voor in de running is.

Toegevoegd op: 06-05-2022 17:08 door Damclub WvM

02-05-2022

Junioren Algemeen


Westerhaar

Aanvang: 10:00 uur

Snelmenu

>> Ronde 2
>> Ronde 1
>> Ronde 3
>> Ronde 4
>> Ronde 6
>> Ronde 5
>> Ronde 7
>> Ronde 8
>> Ronde 9

Daniel Boxum

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Damclub WvM - Westerhaar  
Rondeverslagen
  - Ronde 2
  - Ronde 1
  - Ronde 3
  - Ronde 4
  - Ronde 6
  - Ronde 5
  - Ronde 7
  - Ronde 8
  - Ronde 9
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl