EK Jeugd Turkije
EK Jeugd Turkije
EK Jeugd Turkije

De laatste ronde

Vandaag staat de laatste ronde van het reguliere toernooi op het programma. Veel Nederlandse deelnemers hebben medaillekansen. Weten zij het hoofd koel te houden?

Welpen jongens

Alexander Glogowski doet bij de welpen jongens een mooie ervaring op. Met vier punten uit zeven wedstrijden is het niet het toernooi waar hij op hoopte, maar hij heeft veel geleerd. Vandaag mag hij het opnemen tegen Kevin Kurik uit Estland.

 

Pupillen meisjes

Bij de pupillen meisjes is de spanning om te snijden. Twee Nederlanders doen mee om de medailles. Yulia Bintsarovska staat momenteel tweede met twaalf punten, één punt achter de nummer één en één punt voor de nummer drie. Sasha Chumachenko staat met elf punten op die gedeelde derde plaats. Vandaag mag Yulia tegen Banu Ali, terwijl Sasha Chumachenko het opneemt tegen Maja Rydz. Marlijn Moene verloor gisteren van Sasha, waardoor zij niet meer meedoet om de medailles. Zij staat momenteel elfde.

 

Pupillen jongens

Ook bij de pupillen jongens zijn er twee medaillekandidaten. Matheo Boxem staat samen met de Oekraïner Matvey Moliesnikov en de Let Peteris Kripans aan de leiding met twaalf punten. Alexei Ovsyanko is de achtervolger met elf punten. Vandaag speelt Alexei de belangrijke wedstrijd tegen Peteris Kripans, terwijl Matheo het opneemt tegen Eimantas Potelis uit Litouwen. Potelis staat momenteel achtste. Alex Poliakov bezit de negende plaats met acht punten. Hij mag vandaag tegen Lev Poretskyi.

 

Aspiranten meisjes

Fleur Kruysmulder heeft een gaatje moeten laten naar Myja Plestyte, die momenteel met twaalf punten de eerste plaats bezit. Fleur staat gedeeld tweede met Nona Nano, met tien punten. Vandaag mag Fleur tegen de nummer acht: Patrycja Tomczak. Ook in deze categorie zijn Nederlandse medaillekansen.

 

Aspiranten jongens

Roland Kreeft gaat het hele toernooi al nek aan nek met de Pool Dominik Rubaj. Beide spelers hebben twaalf punten en staan op een gedeeld eerste plek, met twee punten voorsprong op de nummer drie. Vandaag mag Roland tegen Kris Taimre uit Estland. Rubaj speelt tegen Pritt Lokothar, eveneens uit Estland. Wie houdt het hoofd koel? Daniël staat op een tiende plaats. Hij is vandaag tegen de dummy geloot en zal het toernooi dus eindigen met acht punten.


Junioren meisjes

Bij de junioren meisjes hebben de dames de weg omhoog gevonden. De eindspurt lijkt te laat ingezet en zij zijn afhankelijk van andere resultaten om een kans te maken op medailles. Luise en Nicole hebben negen punten en staan op een gedeelde vierde plaats. Er zijn twee nummers twee, met tien punten. De koploopster heeft elf punten. Marie staat op een gedeelde laatste plek met zeven punten.

 

Junioren jongens

Bij de junioren jongens heeft Simon Harmsma het kampioenschap veiliggesteld. In een ontzettend sterk toernooi maakt hij simpelweg de minste fouten en was hij zijn concurrentie te sterk af. Deze concurrentie kwam met name van de andere Nederlanders, Machiel en Emre. Ook zij doen het goed en staan gedeeld tweede, samen met Litouwer Valentin Golubajev. Valentin mag nog tegen Simon, terwijl Machiel en Emre meer kansen lijken te krijgen tegen hun opponenten.

 

Al met al veel medaillekansen voor TeamNL KNDB – jong oranje. Weet Nederland zelfs het landenklassement te winnen? Later vanmiddag volgt ee
    

Toegevoegd op: 07-08-2022 10:09 door Team KNDB

01-08-2022

AL Algemeen
Suhan Cappadocia Hotel&Spa

Cappadocia

Aanvang: 09:00 uur

Emre Hageman

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl